VSB: informatiemiddag Richtlijn Steigers • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

VSB: informatiemiddag Richtlijn Steigers


De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven VSB organiseert op 9 juni in de Evenementenhal in Gorinchem een informatiemiddag die volledig in het teken staat van de Richtlijn Steigers en de nieuwe scholingsstructuur steigerbouw.

 

De Richtlijn Steigers geeft de “stand van de wetenschap” weer als het gaat om het monteren en gebruiken van en het werken op steigers. Als onderdeel van de richtlijn gaat bovendien per 1 januari 2017 de nieuwe scholingsstructuur voor de steigerbouw gelden. De VSB grijpt dit aan om beide onderwerpen centraal te stellen tijdens de informatiemiddag. Ook wordt de Steigerwijzer ten doop gehouden; een nieuw digitaal document dat als onderwijsondersteuning wordt ingezet om leerling-gebruikers ‘wijzer’ te maken als het om steigers gaat.

 

Tijdens de middag wordt ingegaan op de betekenis van de richtlijn in de praktijk en wordt antwoord gegeven op de vragen, zoals ‘Wie is aantoonbaar vakbekwaam en hoe is dat vastgelegd?’, ‘Dragen de nieuwe ontwikkelingen bij aan een veiliger Nederland?’, ‘De waarde van de relatie met VCA en het Centraal Diploma Register’ en ‘Hoe waardeert de “opdrachtgever” de nieuwe ontwikkelingen?’

 

Op het programma staan lezingen van gerenommeerde sprekers uit de bouw, industrie en overheid, die elk vanuit verschillende invalshoeken hun visie geven op de Richtlijn Steigers en de nieuwe scholingsstructuur. Daarnaast wordt tijdens het informele deel van de middag voorlichting gegeven door onder meer VSB en Aboma. Daarnaast wordt ook de nieuwe Steigerwijzer op locatie gedemonstreerd.

 

Geïnteresseerden voor de VSB-informatiemiddag kunnen zich aanmelden via de website: www.vsb-online.nl. De kosten voor deelname zijn vastgesteld op 25 euro excl. BTW per persoon. Meer info: info@vsb-online.nl en www.vsb-online.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

De Betere Schilder: RI&E ook voor niet-leden

Protocol: samen in de bus màg als het moet

Bewust Veilig op 18 maart

Schilder valt van steiger in Harderwijk

Blootstelling aan stoffen checken met online tool


Naar archief >
.