Ga naar hoofdinhoud

Val terug naar Waddinxveen


Op woensdag 18 juli vertrekt het val op transport vanuit Krimpen aan den IJssel en wordt het richting de Julianasluis in Gouda gevaren. Op donderdag 19 juli om 6:00 uur passeert het val deze sluis om naar verwachting een uur later bij de hefbrug Waddinxveen aan te komen. Ter plaatse wordt het val gekoppeld aan de brug en zullen de contragewichten worden aangebracht. De consoles voor de voetpaden worden in een later stadium aan het val gemonteerd.

Vandaag gaat het val, dit is het beweegbare gedeelte van een hefbrug, terug naar de hefbrug in Waddinxveen om er donderdag aan te worden gekoppeld. Vrijdag worden de contragewichten bevestigd en kan het val weer omhoog worden gehesen.

In een conserveringshal in Krimpen aan den IJssel is het val de afgelopen maanden volledig gerenoveerd. Het val is gestraald en van nieuwe coating voorzien en er is een nieuwe asfaltlaag op het brugdek aangebracht. De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud aan de hefbrug in Waddinxveen.

De brug wordt tot 1 september technisch getest en voorbereid voor bediening op afstand. Tot die tijd bedient een brugwachter op locatie de brug voor de scheepvaart. Het wegverkeer zal nog even geduld moeten ehebben. Tot 1 september blijft er geen wegverkeer over de brug mogelijk.

Bron: Gemeente Waddinxveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Caspar de Haan sponsort Special Olympics

Kabinet ‘bekijkt’ uitstel zero-emissiezones

VRN beraadt zich op verhogen glasrecyclingbijdrage

Branche krijgt gevaarlijke stoffen-RI&E

Nimeto-pand in race voor Beste Gebouw van Jaar


Naar archief >