Ga naar hoofdinhoud

Ursa Paint zet vloerlak in UV-uithardend licht


De industrie maakt al jaren succesvol gebruik van UV-licht om coatings en inkt direct uit te harden. Tot op heden wordt hier on-site nauwelijks gebruik van gemaakt. Door technologische ontwikkelingen van Ursa Paint zal de parketteur binnenkort ook op locatie lak kunnen aanbrengen om deze vervolgens direct uit te harden met behulp van UV-licht afkomstig uit de DecoRad vloerdroger.

Om vloerlakken op locatie direct te kunnen uitharden met UV-licht hebben Ursa Paint Quality & Environment uit IJmuiden en DecoRad Systems de krachten gebundeld. De receptuur van de lak heeft Ursa Paint optimaal afgestemd op dit UV-uithardingsproces.

Om vloerlakken op locatie direct te kunnen uitharden met UV-licht hebben Ursa Paint Quality & Environment uit IJmuiden en DecoRad Systems de krachten gebundeld. De receptuur van de lak heeft Ursa Paint optimaal afgestemd op dit UV-uithardingsproces.

Niet wachten
De jarenlange kennis van beide partijen op gebied van lakken en techniek van versnelde droging en uitharding zorgen voor een goede mix. Dit heeft geleid tot een veelbelovende duurzame oplossing, welke in de laatste fase van praktijktesten zit. Volgens de partners zijn de voordelen voor parketteur en klant groot. Wachten op drogende lak voor houten vloeren behoort hiermee namelijk tot het verleden.

Combinatie
Door de juiste combinatie van bindmiddelen en ‘toegevoegde stoffen’ is een lak ontwikkeld die zich qua eigenschappen zeker kan meten met veel bestaande laksystemen voor houten ondergronden, aldus Ursa Paint, producent van Rigostep-lakken. De lak laat zich gemakkelijk verwerken en kent geen verassingen voor de parketteur.

Grasmaaier
De DecoRad vloerdroger laat zich het beste omschrijven als een ‘grasmaaier’ waarop een UV-lamp is gemonteerd. Door de automatische aandrijving beweegt het apparaat zich vooruit over de lak en loopt de parketteur achter de DecoRad vloerdroger aan.

Kwaliteit
Dit gecombineerde systeem biedt veel voordelen. Zo is het mogelijk om houten vloeren direct weer in gebruik te nemen, de parketteur is in staat om efficiënter te werken, er wordt gewerkt met duurzame producten en het resultaat is van industriële kwaliteit. Dit maakt deze techniek uitermate geschikt voor de toepassing in grote projecten zoals musea, stations, vliegvelden enz.

Tijdens de Parket Vakdagen in Gorinchem was de techniek te zien op de stand van Ursa Paint. De lakken zullen naar verwachting medio 2011 op de markt komen en zijn dan verkrijgbaar via het professionele kanaal.

Eén reactie op “Ursa Paint zet vloerlak in UV-uithardend licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inschrijving Nationale SchildersVakprijs van start

Britse verffederatie pakt ‘groene praatjes’ aan

Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor CTL

AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas


Naar archief >