Ga naar hoofdinhoud

Tierrafino op Nationaal Leembouwcongres


Tierrafino introduceert een nieuw leemproduct voor interieurdecoratie: Duro. Deze fijnleemstuc heeft sterke fysieke eigenschappen en de hardheid van kalkpleister. Het wordt gedemonstreerd tijdens het eerste Nationaal Leembouwcongres in Tilburg.

Met Duro voorziet Tierrafino in de toenemende behoefte aan een strakkere, dunnere en hardere fijnleemstuc, aldus het bedrijf. Het is duurzaam, kleurecht en eenvoudig bij te werken. De glinsterende structuur geeft elk interieur een frisse uitstraling. Tierrafino presenteert Duro op het eerste Nationaal Leembouwcongres op 17 maart 2011 in Tilburg.

Duurzaam

Duro wordt samengesteld uit zand, klei en plantaardig bindmiddel. Deze combinatie zorgt voor duurzame eigenschappen, zoals een goede warmte- en vochtregulerende werking. Verder is Duro dampdoorlatend, antistatisch en verkort het nagalm.

De fijnleemstuc is standaard geschikt voor alle wanden waar geen direct contact met water voorkomt. De stuc is zowel handmatig als met een spuitmachine toe te passen en schades zijn eenvoudig te herstellen.

Duro levert een strakkere, koelere afwerking op dan Tierrafino Finish, dat voor een warme, zachte atmosfeer zorgt. De nieuwe stuc is in acht standaard kleuren beschikbaar, die onderling kunnen worden gemengd. Dit kleurenpallet is uit te breiden door menging met andere (Tierrafino) pigmenten, zodat elke kleurnuance en -schakering realiseerbaar is. Verder levert Tierrafino diverse afwerkingsmaterialen, zoals een wax om Duro nog harder, krasvaster en zelfs afwasbaar te maken. De veelzijdige mogelijkheden maken Duro geschikt voor toepassing in uiteenlopende ruimtes waar een prettige en toch zakelijke atmosfeer gewenst is.

Leembouwcongres

Tierrafino zal Duro demonstreren op het eerste Nationaal Leembouwcongres, dat SBR samen met Tierrafino, Ecodesign, Leemwerk en Viba organiseert op 17 maart 2011 in het Made Center te Tilburg. Alles over leem komt aan bod: ontwerpen, detailleren en toepassen van leem, en de prestaties op het gebied van duurzaamheid, comfort en energiebesparing. Meer informatie over dit praktijkcongres met inspirerende masterclasses, praktijkvoorbeelden en workshops is te vinden op www.sbr.nl/leembouwcongres.

Tierrafino introduceert een nieuw leemproduct voor interieurdecoratie: Duro. Deze fijnleemstuc heeft sterke fysieke eigenschappen en de hardheid van kalkpleister. Het wordt gedemonstreerd tijdens het Nationaal Leembouwcongres in Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inschrijving Nationale SchildersVakprijs van start

Britse verffederatie pakt ‘groene praatjes’ aan

Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor CTL

AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas


Naar archief >