Ga naar hoofdinhoud

Subsidie voor Utrechtse rijksmonumenten


Provincie Utrecht investeert 3,1 miljoen euro in de restauratie van zeventien rijksmonumenten.  Daaronder 6 kerkelijke monumenten en een fort.

Alleen Provinciale Staten moet op 21 september nog zijn definitief fiat geven aan het voorstel. De subsidie komt uit het Fonds Erfgoedparels dat als doel heeft bij te dragen aan de restauratie van monumenten. Voordat een bijdrage wordt toegekend, beoordeelt de provincie eerst de restauratiebehoefte van verschillende objecten door middel van een Erfgoedmonitor.
Deze monitor brengt de restauratie-achterstanden in kaart. Vervolgens speelt voor de subsidieverlening een aantal belangrijke criteria een rol, namelijk de publieke toegankelijkheid en het economische perspectief van het monument, en of de eigenaar cofinanciering kan regelen.

De 17 restauratieprojecten die zijn voorgedragen voor subsidiëring zijn: Orgel Oude Kerk in Soest, Johannes de Doperkerk in Montfoort, Andriestoren in Amerongen, Cuneratoren en Cunerakerk in Rhenen, de Domkerk in Utrecht, de historische buitenplaatsen Molenbosch in Zeist, De Paltz in Soest, Sterrenschans in Nieuwersluis, Broekbergen en Broekhuizerlaan in Leersum, Hydepark in Doorn, Sterkenburg in Driebergen, Huize Linschoten in Montfoort, Den Treek in Leusden en Wickenburgh in Houten. Naast deze buitenplaatsen staan op de lijst: Fort de Gagel in Utrecht,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


30 miljoen subsidie voor emissievrije bedrijfsauto’s

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

Restauratieopgave rijksmonumenten kost 770 miljoen extra

Maatschappelijk vastgoed verduurzamen met subsidie

Subsidie voor 53 Noord-Hollandse rijksmonumenten


Naar archief >