Ga naar hoofdinhoud

Studenten Alfa-college decoreren kinderpoli


Het Alfa-college is het christelijke regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat, diverse cursussen en EVC-trajecten. Een van de leergangen is de BOL-opleiding tot interieuradviseur.

Zeven studenten van de opleiding Interieuradviseur van Alfa-college Groningen zijn bijna klaar met het inrichten van de kinderpoli van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) op locatie Lucas in Winschoten. Samen met het ziekenhuispersoneel wordt geschilderd en geklust in de wachtkamer, receptie, gangen en de babymassagekamer.

De studenten zijn eerst tien weken bezig geweest met het ontwerpen van verschillende ruimtes en daarna was het tijd voor de uitvoering.  Er is gekozen voor het thema ‘bellen’ (van zeepbellen) met de kleuren: oranje, lime-groen, turqoise en paars.
 
Het doel van de make-over is om de ruimtes eigentijdser te maken, waarbij vanuit de belevingswereld van kinderen wordt gedacht. Ricky Hahn, kinderverpleegkundige bij de OZG en projectleider: “We waren ontzettend enthousiast over de ideeën van de studenten en we zijn erg tevreden over het resultaat.” De kans dat het ziekenhuis de studenten van het Alfa-college nogmaals een opdracht geeft, is groot.
 
Op donderdag 19 juli viert het personeel van de OZG samen met de betrokken studenten en docenten van het Alfa-college de heropening van de nu kleurrijke afdeling. 
 

 

 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kabinet ‘bekijkt’ uitstel zero-emissiezones

VRN beraadt zich op verhogen glasrecyclingbijdrage

Branche krijgt gevaarlijke stoffen-RI&E

Nimeto-pand in race voor Beste Gebouw van Jaar

Wervingscampagne ‘Werk als glaszetter’ op social media 


Naar archief >