Ga naar hoofdinhoud

Sikkens: aanpak ‘gezonde business’


Sikkens introduceerde deze aanpak op de Bouwbeurs, gelijk met de website www.sikkensgezondebusiness.nl. Duurzaamheid betekent: op een verantwoorde manier in huidige behoeftes voorzien zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties te beperken. Volgens Sikkens bevat deze visie over duurzaamheid zowel ecologische, sociale en economische aspecten. Door deze in balans te brengen en zo duurzamer te werken, blijven bedrijven op de lange termijn gezonder.

Sikkens heeft een aanpak ontwikkeld om de basis voor een ‘gezonde business’ te leggen. Gezonder op drie vlakken: duurzaamheid in producten en services, duurzaamheid in de leefomgeving en duurzaamheid door educatie & certificatie

Sikkens heeft een aanpak ontwikkeld om de basis voor een ‘gezonde business’ te leggen. Gezonder op drie vlakken: duurzaamheid in producten en services, duurzaamheid in de leefomgeving en duurzaamheid door educatie & certificatie.

Producten en services
Schilders, architecten, opdrachtgevers, kunnen een belangrijke bijdrage leveren door bij elk project rekening te houden met de totale impact op de leefomgeving door het maken van bewuste productkeuzes. Op basis van drie vragen (hoe lang gaat het product mee?; hoeveel heeft u ervan nodig?; wat zit erin?) kan Sikkens u helpen bij het maken van duurzamere productkeuzes.

In dit kader heeft Sikkens een nieuwe EcoSure-productlijn ontwikkeld, te herkennen aan de ‘Ecodruppel’ op het blik. Deze producten zijn de meest duurzame verven en lakken uit het Sikkens programma. Ze bieden een optimale balans tussen een lage milieu-impact, hoge kwaliteit en geringe kosten over de totale levensduur.

Een gezond doel
Het is algemeen bekend dat een goed onderhouden leefomgeving het leefgenot en het gevoel van veiligheid verbetert. Verf en kleur kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Het nieuwe Sikkens ‘Gezond Doel’-initiatief mikt erop krachten te bundelen met gelijkgestemde partners (schilders, architecten, eigenaars en beheerders), om zo samen duurzame en sociale verfprojecten te ondersteunen. Op plaatsen waar een structureel gebrek aan middelen is. En waar hulp nodig en gerechtvaardigd is.

Educatie en certificatie
Men kan niet zomaar beslissen om een gezonder bedrijf te zijn. Werken aan een gezond bedrijf vraagt om blijvende gedragsverandering. Sikkens legt daarom de laatste hand aan een programma waarmee schildersbedrijven een ecocertificaat kunnen behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Brillux opent vestiging in Amsterdam

Inschrijving Nationale SchildersVakprijs van start

Britse verffederatie pakt ‘groene praatjes’ aan

Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor CTL


Naar archief >