Ga naar hoofdinhoud

Schilder exposeert met schilderijen in Sneek


Voor veel vakschilders is de stap van regulier schilderwerk naar kunstschilderen maar klein. Zo ook voor eenpitter Johan Verbeek uit Wijckel. Tekenen en schilderen doet hij al van jongs af aan in zijn vrije tijd. In Kunstencentrum Atrium in Sneek is nu een expositie ingericht met schilderijen van hem.

Meesterschilder Verbeek (60) heeft al jarenlang een schildersbedrijf en legt zich voornamelijk toe op kerkrestauraties waarbij hout- en marmerimitaties, trompe l’oeils en ander decoratieve specialismen worden gevraagd.  Hij leerde vroeger op de Nationale Schilderschool in Zwolle technieken als hout- en marmerimitatie, vergulden en tromp l’oeil.

Daar kreeg hij ook een brede en degelijke basis aangereikt wat betreft materialen, technieken en kunstgeschiedenis. Verbeek maakt zijn schilderijen met acrylverf en paletmes op grote doeken. De onderwerpen zijn goed herkenbaar, maar de techniek van het paletmes voorkomt verzanden in details en geeft het werk een directe en pasteuse opbouw. Acrylverf is een snel drogend medium. Dat heeft Verbeek, naar eigen zeggen, nodig, zodat hij vlot verder kan werken, want de verschillende kleuren mogen op het doek onderling niet mengen.

Exposeren van zijn werk is nooit een doel geweest. Sinds zijn contact anderhalf jaar geleden met Redmer en Peter Bax werd een eerste presentatie aan het publiek besproken tijdens de kunstroute “Stad en platteland” in het voorjaar van 2016. Nu is er dan een eigen expositie in Sneek. Deze duurt tot en met 31 januari a.s. en is ingericht en valt onder de organisatie van Galerie Bax Kunst.

Een van de kunstwerken van Johan Verbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Cibap-studenten decoreren muur in Meppel

Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Schilder en glaszetter zijn ‘kansberoepen’

Paintbox moet particulier beter laten schilderen


Naar archief >