Ga naar hoofdinhoud

Masterclasses Restauratieschilderen bij Cibap Next


Cibap Next biedt op de mbo-vakschool in Zwolle vijf gecertificeerde mastersclasses Restauratieschilderen aan. Deze masterclasses zijn uniek in Noordoost-Nederland en worden gegeven door prijswinnend restauratieschilder Jaap Wieringa.

Jaap Wieringa: “Ik vind het geweldig dat ik mijn passie voor het schildersvak in de masterclasses door kan geven aan de deelnemers.”

Om ons cultuurhistorisch erfgoed te behouden zijn vakmensen met passie én de juiste skills nodig. Restauratieschilderen is een vak op zich. Gespecialiseerde en goed opgeleide restauratieschilders komen in aanmerking voor opdrachten in de monumentenzorg. Alleen noordoost-Nederland telt al ruim 11.000 Rijksmonumenten.

De masterclasses Restauratieschilderen zijn speciaal ontwikkeld voor de professionele schilder, die zich wil verdiepen in het vakgebied van restauratieve technieken. Deelnemers aan de masterclass leren werken volgens de uitvoeringsrichtlijn ‘Historisch Schilderwerk’ (URL 4009), een algemeen geldende kwaliteitsstandaard.

Vijf masterclasses

Het aanbod bestaat uit vijf masterclasses. In het onderdeel ‘Houtimitatie’ staan eikenhoutimitaties in olie- en acrylprocedé centraal. Tijdens ‘Marmerimitatie’ leert de schilder een witmarmerimitatie maken. Het onderdeel ‘Sjablonen en sjabloneerwerk’ gaat, naast motieven tekenen en uitsnijden, in op tamponeer- en patineertechnieken. Tijdens ‘Kleurhistorisch onderzoek’ leren de deelnemers over grondprincipes, kennis en inzicht van het veranderend historisch kleurbeeld in objecten en gebouwen en woonwijken vast te leggen in een restauratieplan. De eerstvolgende masterclass is ‘Heraldiek en Bladmetaal’.

Heraldiek en Bladmetaal

De masterclass ‘Heraldiek en Bladmetaal’ start op 27 september. De negen trainingsavonden worden gegeven van 18.00 tot 21.30 uur in Zwolle. Tijdens deze avonden leert men onder andere meer over het lezen en vertalen van kleuren/metalen, opbouw en onderdelen van een heraldisch wapen.

Aanmelden
Aanmelden voor de masterclasses Restauratieschilderen kan op www.cibap.nl. Voor vragen en informatie kan men bellen met telefoonnummer 038-2004340 of mailen naar info@cibapnext.nl.

Eén reactie op “Masterclasses Restauratieschilderen bij Cibap Next

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Subsidie voor Zuid-Hollandse erfgoedprojecten

ERM: ‘Geef erfgoed aandacht in partijprogramma’s ’

Cibap-studenten decoreren muur in Meppel

Open Monumentendag trekt recordaantal bezoekers

Pieter van Vollenhoven bij landelijke opening Open Monumentendag


Naar archief >