Ga naar hoofdinhoud

Heffing Afbouwschap fors lager


De demissionair ministers Van de Kamp en Verhagen waren van plan de product- en bedrijfschappen in ons land aan te pakken. Ze moeten aanzienlijk versoberen of zelfs geheel verdwijnen. Verplichte afdrachten van ondernemingen aan de schappen zou niet meer van deze tijd zijn. Die mening was de schildersbranche al enige jaren geleden toegedaan; het hief het eigen Bedrijfsschap Schilders, dat samenwerkte in het Bedrijfschap Afbouw, op. Dat schap heeft nu, in voorbereiding op de dreigende afschaffing (die wordt uitgesteld door de val van het kabinet Rutte), het roer drastisch omgegooid: niet langer dragen bedrijvan af op basis van hun omzet: er geldt een vaste bijdrage van 255 euro per bedrijf, waar leden van ondernemersvereniging NOA dan nog eens 50 procent korting op krijgen.

Het Bedrijfschap Afbouw (van en voor onder andere de stukadoorsector en de wand- en plafondstellers) gaat de verplichte afdracht aanzienlijk verlagen. Het schap doet dit om zich voro te bereiden op een mogelijke complete afschaffing van de product- en bedrijfschappen in ons land.

Dat betekent een financiële aderlating voor het schap, dat onder directie van Anton van Kruistuim dan ook fors gaat bezuinigen. Om een aantal nuttige taken van het schap ook ná afschaffing te kunnen blijven uitvoeren wordt een Stichting Technisch Bureau Afbouw opgericht dat tegen lagere kosten kwaliteitscontroles en -adviezen, schadediagnoses en metingen zal kunnen uitvoeren, vergeleken met commerciële bureau’s..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inschrijving Nationale SchildersVakprijs van start

Britse verffederatie pakt ‘groene praatjes’ aan

Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor CTL

AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas


Naar archief >