Ga naar hoofdinhoud

DigidealGO versnelt digitalisering bouwsector


OnderhoudNL heeft donderdag, samen met ruim dertig andere organisaties, de Digideal voor de Gebouwde Omgeving (DigiDealGO) getekend en neemt zitting in de Kring van Ambassadeurs hiervan.

Foto website DigiDealGO.

Samen. Slimmer. Sneller. Dat zijn de sleutelbegrippen van de deal die tijdens de werkconferentie ‘Twee jaar Bouwagenda’ door OnderhoudNL en ruim dertig andere organisaties is bekrachtigd. Daarmee committeert OnderhoudNL zich aan de gezamenlijke ambities, doelen en aanpak voor digitalisering van de gehele bouwsector.

Procesoptimalisatie

Voorzitter Henk den Boer meldt op de website van OnderhoudNL: “Onze sector is zeer goed in het samenwerken met ketenpartners. Een uniform digitale infrastructuur, zeg standaarden, kan deze samenwerking nog beter organiseren en efficiency en procesoptimalisatie vergroten. Dat helpt ons enorm in deze tijd van grote verwachtingen qua verduurzaming.”

“Veel partijen in de bouwketen investeren al jaren in digitalisering, maar het blijft soms nog lastig om data in de keten uit te kunnen wisselen”, zegt Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME. “Binnen de DigiDealGO wordt het uitwisselen van gegevens makkelijker, onder meer met afspraken over standaarden.”

Digitaliseringsopgave

De DigiDealGO geeft invulling aan de digitaliseringsopgave. “Het stemt tot trots dat we erin zijn geslaagd de gezamenlijke ambities, doelen en de weg daarnaartoe met elkaar vast te stellen”, zegt Bernard Wientjes als voorzitter van de Taskforce Bouwagenda.

Bouw Digitaliserings Raad

De uitwerking van de DigiDealGO gebeurt vanuit het Digiteam en wordt aangestuurd vanuit de Bouw Digitaliserings Raad (BDR, voortgekomen uit de Bouw Informatie Raad en de Kerncoalitie van de Digitaliseringsdeal). Daarin is de gehele sector vertegenwoordigd. Het Digiteam, onder voorzitterschap van Richard Tieskens, faciliteert en coördineert de activiteiten van de DigiDealGO. Dit team wordt ondersteund vanuit het BIM Loket.

De organisaties die de DigiDealGO hebben getekend vormen gezamenlijk de Kring van Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Definitief: Stef Olimulder naar WK schilderen

SW Vastgoedverbetering sluit zich aan bij NOK.5

‘Boetes Wet Arbeid Vreemdelingen zijn te laag’

Solvari neemt Offerte.nl over

Prinses Beatrix heropent gerestaureerde molen


Naar archief >