Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe groep zij-instromers gestart


Afgelopen weken werkt een groep zij-instromers van Faber en Opstap in samenwerking met Schildersvakopleiding Rijswijk aan de renovatie van het clubhuis van de scouting in Den Haag.

De groep zij-instromers aan het werk bij Chalet Ockenburg met links instructeur Peter Berkelaar en in het midden Gertraud Czekitz, directeur Schildersvakopleiding Rijswijk (foto Annet Delfgaauw).

Het gaat om een gevarieerde groep zij-instromers die, na een intake-gesprek bij Faber en Opstap Personeelsdiensten, geschikt zijn bevonden voor een opleiding in de schildersbedrijfstak.

Speciaal traject

De acht leerlingen volgen het speciale zij-instroomtraject dat maximaal 38 dagen loopt. Ze krijgen, met behoud van hun uitkering, bij Schildersvakopleiding Rijswijk les in vijf modules, te weten, ‘Basisvaardigheden’, ‘Basiskennis materialen’, ‘VCA’ en ‘Schilderen op hout/metaal en steenachtige ondergronden’. Na goed doorlopen van dit traject krijgen de leerlingen een baan aangeboden bij Faber of Opstap Personeelsdiensten, of kunnen zij ervoor kiezen om verder te leren en de volledige opleiding op niveau 2 te gaan doen.

Praktijkervaring

Om praktijkervaring op te kunnen doen, zijn zij momenteel onder begeleiding van instructeur Peter Berkelaar, aan het werk op landgoed Ockenburg. Het gaat om het buitenschilderwerk aan het clubhuis van Stichting Scouting De Rimboejagers.

3 reacties op “Nieuwe groep zij-instromers gestart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inschrijving Nationale SchildersVakprijs van start

Britse verffederatie pakt ‘groene praatjes’ aan

Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor CTL

AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas


Naar archief >