Ga naar hoofdinhoud

BPF Schilders verhoogt pensioen met 3,13%


Met ingang van 1 januari 2024 verhoogt BPF Schilders de pensioenen met 3,13%. De verhoging, ook wel toeslagverlening genoemd, geldt voor iedereen die op 31 december 2023 pensioen ontvangt, opbouwt of opbouwde.

(Afbeelding: Shutterstock)

Om de koopkracht van het pensioen op peil te houden, probeert BPF Schilders elk jaar het pensioen aan te passen aan de gestegen prijzen. Dit wordt toeslagverlening genoemd.

Nieuwe rekenmethode

Voor 2023 verhoogde BPF Schilders de pensioenen met 9,44 procent. Dit jaar hanteert het bedrijfspensioenfonds een andere rekenmethode. Voor de toeslagverlening heeft BPF Schilders nu naar de gemiddelde inflatie over de afgelopen twaalf maanden gekeken. Ook de beleidsdekkingsgraad is bepalend voor het al dan niet toekennen van een toeslagverlening en de hoogte daarvan. Op 31 oktober 2023 was de beleidsdekkingsgraad 126,6%.

Tot slot hield BPF Schilders rekening met de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel in 2026. Voor die overstap is een financieel buffer nodig.

De stichting verzorgt het pensioen van alle werknemers en ondernemers in de sector Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Werkgeversvoorzitter BPF Schilders Dick Vis: ‘Ik ben blij dat we ook dit jaar de pensioenen kunnen verhogen voor álle deelnemers van BPF Schilders, jong en oud.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Bijna helft werkenden redt het niet tot pensioen’

Vakbondsleden stemmen in met pensioenvoorstel

Varende schilder Taabe zwaait na halve eeuw af

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

Pensioenfonds verliest ruim 900 miljoen in 1 kwartaal


Naar archief >