Bevela en Simonis gaan samenwerken • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Bevela en Simonis gaan samenwerken


Bevela en Simonis Verf slaan de handen ineen. De verfgroothandels uit de Randstad denken met een ‘strategische samenwerking’ aan slagkracht en efficiëntie te winnen. Ze hopen op een ‘1+1=3-effect’.

Bevela-directeur Dennis van Eijk benadrukt dat beide ketens ‘zeer gezond’ zijn. Bovendien hebben ze veel overeenkomsten. ‘We verkopen allebei Trimetal, Wijzonol en SPS en zijn lid van inkooporganisatie Copagro. Daardoor zien en spreken we elkaar vaak en is het balletje gaan rollen. De afgelopen maanden hebben we grondig onderzocht of samenwerking voordelig is.’

Conclusie: ja, al blijven beide groothandels ‘aan de voorkant’ op zichzelf staande entiteiten en behouden ze hun eigen naam, formule en directie. Van Eijk: ‘Wat te integreren is, integreren we. Wat niet lukt doen we niet.’ Zo zal voor beide bedrijven één backoffice worden opgetuigd. ‘Op het gebied van personeelszaken, financiën en facilitair zijn veel voordelen te behalen’, zegt Van Eijk.

Samenwerking maakt ook dat grote investeringen makkelijker te doen zijn. ‘Commercieel winnen we aan slagkracht. Dat kunnen we goed gebruiken in deze tijd van dalende volumes en automatisering. We willen ook breder gaan kijken dan onze kernactiviteiten.’ Wat hij daarmee precies bedoelt, laat Van Eijk in het midden.

Simonis beschikt over negen filialen, aangevuld met acht Sikkens-vestigingen. Bevela heeft zes dependances van Sikkens en elf eigen vestigingen. Samen zijn de groothandels actief in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland.

3 reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Klassiek decoreren met de verfspuit (video)

ACG Schilders slaat handen ineen met leerlooier

Veveo en VVBHUSAN betreuren ‘scheiding’

Habeco meldt zich in Deventer

Grossiers zien hamsterende schilders


Naar archief >