Altrex is 70 jaar en trakteert • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Altrex is 70 jaar en trakteert


Begonnen als Bijstede en inmiddels beter bekend als Aluminium Ladders Trappen Excelsior. Hoe? De afkorting Altrex zal bij meer mensen een belletje doen rinkelen. De fabrikant voor klimmaterieel bestaat 70 jaar.

‘Relax, het is een Altrex’, zeggen ze graag bij het Zwolse bedrijf. De verkorte versie van de bedrijfsnaam is niet voor niets een anagram van ‘relaxt’, waarmee de specialist wil uitstralen dat werken op hoogte veiliger en gemakkelijker kan.

Alles leuk en wel, maar wat merken klanten van het voltooien van het zevende decennium? Zij kunnen het hele jaar bij de onderneming terecht voor speciale, gelimiteerde producten. Altrex belooft trappen, telescoopladders, vouwladders en kamersteigers die ‘in unieke uitvoeringen’ verkrijgbaar zijn bij bouwmarkten, vakhandels en webshops.

Het huidige onderkomen van Altrex in Zwolle. De bovenste foto en de twee onderste foto’s van het bedrijf zijn ongedateerd.

Bijlo en Stedehouder

Uitgegroeid tot onderneming met vestigingen in Nederland, België en Spanje, begon Altrex in 1950 als Bijstede: een samenvoeging van de oprichters Bijlo en Stedehouder. Zeven jaar later verhuisde Stedehouder het bedrijf van Rijswijk naar Nunspeet, waar hij het fundament legde voor de verkoop van trappen, ladders, steigers en hangbruggen in meer dan 65 landen.

In 1989 was de eerder aangehaalde naamsverandering een feit. April 2003 betrok Altrex het huidige pand op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Deze vestiging beschikt over 25.000 vierkante meter aan kantoor-, fabrieks- en magazijnruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van den Berg legt de kwast na 50 jaar neer


Naar archief >