Ga naar hoofdinhoud

Schoolproject


De docent van mijn zoon vraagt in zijn klas of er nog een vader/moeder is, die voor een bedrijf een probleem opgelost wil hebben. Het vak dat deze docent geeft is O&O, dat staat voor Onderzoek en Ontwerpen. Thuisgekomen vraagt mijn zoon dit aan mij. En hoe leuk, ik loop al een tijdje met een “dingetje” in mijn hoofd. Dus ik geef mijn zoon aan dat ik daar wel oren naar heb en dat de docent mij mag bellen of dit een projectwaardig idee is. Ik was het alweer bijna vergeten toen de telefoon ging. “Met Dick Tepper, docent O&O op CSG Dingstede Meppel”.

Na kennismaking en een korte uitleg van mijn idee besloten we om dit door te zetten. De docent zag wel mogelijkheden om hier een mooi en uitdagend project van te maken. Er werd een afspraak gemaakt op school waarin ik in een gesprekje van een half uur aan de docent uitlegde hoe en wat. Besloten werd om dit een project te laten worden voor twee groepen, 2 havo en 2 vwo. Ik kreeg een voorbeeld van een oud project mee om deze om te zetten in mijn “probleem”. Liefst in de vorm van een vraagstelling. Zo kwam mijn twee jaar docentenopleiding toch weer mooi van pas. Ik heb de projectopdracht geschreven en wat algemene teksten over verf toegevoegd en ben zo samen met de docent tot een volledig project gekomen.

Presentatie

Een maand later heb ik op school in twee lessen de opdracht gepresenteerd. Het probleem duidelijk gemaakt en gevraagd of de leerlingen voor mij, en voor veel schildercollega’s met mij een oplossing voor dit probleem konden vinden. Tevens heb ik beloofd dat, mocht er een goed bruikbaar prototype uitkomen, ik mijn best zou doen om deze aan te bieden bij leveranciers en te kijken of er iemand geïnteresseerd is om het in productie te nemen. Ik snap dat jullie nu graag willen weten wat het onderwerp is geworden maar ik vind het leuk om dat nog even als cliffhanger voor me te houden en ik waak er een beetje voor dat er niet alvast een ander met mijn idee vandoor gaat. Dat zou nogal flauw zijn voor de leerlingen.

Verf op school
Live uitleg op school

Helaas loopt ook dit project door corona vertraging op. Thuisonderwijs blijkt niet echt geschikt te zijn om in groepjes producten te ontwikkelen. Er wordt nog wel aan gewerkt, hopelijk komt er binnenkort groen licht voor de scholen om weer open te gaan en kan dit project weer lekker op gang komen.

Later meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Een verfdiefstal met louter verliezers

VVVF en VVVH lanceren vernieuwd VeiligmetVerf.nl

Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Mooij Verf opent vestiging in Barendrecht


Naar archief >