Blog

Werkt uw fiscaal partner mee in uw schildersbedrijf? Dan ligt een schouderklopje of een knuffel op zijn tijd voor de hand. Financieel is het interessant om de meewerkaftrek of de arbeidsbeloning fiscaal partner toe te passen.

De meewerkaftrek is een aftrek die u gewoon op het belastingbiljet kunt invullen, u hoeft dan uw partner niks uit te betalen.  Deze aftrek is gerelateerd aan het aantal uren dat uw partner werk voor uw bedrijf heeft verricht:

  • 0 t/m 524 uur 0% van de winst
  • 525 t/m 874 uur 1,25% van de winst
  • 875 t/m 1.224 uur 2% van de winst
  • 225 t/m 1.749 uur 3% van de winst
  • ≥ 1.750 uur 4% van de winst

Bij controle zult u uiteraard wel op een of andere manier aannemelijk moeten maken dat uw partner daadwerkelijk zoveel tijd in uw bedrijf heeft meegewerkt. Alleen sokken wassen en piepers jassen, hoe noodzakelijk ook voor uw ondersteuning, valt hier moeilijk in te passen.

Arbeidsbeloning partner

Als ZZP’ er kunt u er ook voor kiezen om uw meewerkende partner echt uit te betalen. Dit zijn voor u kosten en als u partner geen andere inkomsten heeft zijn deze inkomsten bij hem of haar vaak belastingvrij. De arbeidsbeloning fiscaal partner is gebaseerd op een schriftelijke overeenkomst en moet minimaal € 5.000 bedragen.

meer informatie op www.zzp-boekhouder.nl

Over Peter Brink

Peter Brink is financieel deskundige. In die hoedanigheid schrijft hij voor uiteenlopende landelijke bladen. Daarnaast heeft hij een eigen boekhoudkantoor, gericht op zzp'ers, www.zzp-boekhouder.nl. In zijn blogs veel praktische financiële tips voor de zzp'er.

Bekijk alle berichten van Peter Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.