Ga naar hoofdinhoud

Even wennenHet is na al die jaren even wennen. Op weg naar Brussel reed ik vorige week langs Gorinchem, het mooie vestingstadje in Zuid-Holland dat ik vanaf 2006 - sinds mijn indiensttreding bij Eisma’s Schildersblad - altijd identificeer met de Schilders, Glas en Afbouw (SGA) Vakdagen in de plaatselijke Evenementenhal.

Jaarlijks vond deze sfeervolle driedaagse beurs in november plaats en het event groeide door de jaren heen uit tot een begrip in de branche. Na het verdwijnen van de SGA Vakdagen in Hardenberg, was ‘Gorkum’ nog ‘s lands enig overgebleven grote schilderbeurs en trok het veel standhouders en bezoekers.

Ieder jaar reed ik naar Gorinchem om verslag te doen. De coronaperiode zorgde in 2020 en 2021 voor een vervelende onderbreking.

En nu anno 2022, staat ‘Gorkum’ opnieuw niet in mijn agenda. Easyfairs besloot de beurs niet te organiseren, omdat diverse branchepartijen in november voor de opzet van en deelname aan een nieuw tweedaags evenement voor de sector in Nijkerk kiezen: Masters of Maintenance. Het moet geen beurs, maar vooral een professionele beleving voor jong en oud worden.

De organisatoren OnderhoudNL, VVVH en VVVF willen de ‘meesters van nu én morgen’ verenigen en inspireren. Dynamiek en innovatie in de sector staan twee dagen centraal. Vandaar dat er onder andere tal van demonstraties worden gegeven. Denk hierbij aan inspecties van vastgoed met een drone, virtueel verfspuiten en rijden met elektrische bakfietsen voor transport in de binnenstad. Een mooi initiatief.

Ik ben benieuwd of dit nieuwe event aan zal slaan bij schilderend Nederland. De organisatie wil het geen eenmalig event laten worden. Behalve dat ik in november niet meer naar Gorinchem maar richting Nijkerk rijd, zal het voor de leden van de regionale schilderstudieclubs vast ook wennen zijn dat hun traditionele landelijke Schildersdag (met onder andere de vakwedstrijd-uitslagen), in november wordt geïntegreerd in Masters of Maintenance.

Een gewaagde keuze van het SCS-bestuur, maar absoluut noodzakelijk om iets tegen de vergrijzing en het teruglopend SCS-ledental te doen.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


NVT Onderhoudsgroep en Elk Groep bundelen hun krachten

Negende editie Week van de RI&E

Totalis sluit zich aan bij VSB

Webinar over aanpak pestgedrag op het werk

Gebouwinspectie-app van Kwins is snel, efficiënt en flexibel


Naar archief >