Ga naar hoofdinhoud

De finish ligt op 1025


Ik heb het nageteld op deze site. In maar liefst 1024 blogs had ik iets aan de schildersbranche te melden. Waar haalde ik het vandaan? Door heel goed naar jullie te luisteren en daar mijn eigen gedachten over te hebben. Na nummer 1025 ga ik in een andere branche luisteren.

Want ik houd er mee op, ik schei er mee uit. Na dik 22 jaar als een vlieg op de pasgeschilderde muur de schildersbranche geobserveerd te hebben schuif ik een deurtje verder. Soms doen zulke dingen zich voor: ik was al hoofdredacteur van Het Houtblad, ik wordt het nu ook nog van Houtwereld, en dat is niet te combineren met ook nog chefje spelen over schildersmedia.

Ik ben dus niet weg en blijf gewoon werken voor uitgeverij Eisma Bouwmedia. En ook bemoei ik me dit jaar nog met de Nationale SchildersVAKprijs en een paar andere nakomende dingen. Voor de rest beveel ik deze branche met alle vertrouwen aan in de handen van René Vorderman, die mijn positie overneemt.

Heb ik na 1024 blogs (sinds 2008 en circa 450 columns in SchildersVakkrant sinds 1999) nog iets te zeggen? Vooral dat ik het een heel bijzondere branche heb gevonden. Met ondernemers die allemaal, groot en klein, eigen koninkjes in eigen koninkrijkjes zijn en vandaaruit de wereld allemaal op hun geheel eigen manier bekijken. En de werknemers, dat zijn ook allemaal bijzondere types: lui die je honderd keer moet vertellen dat een kwast aan de voorkant in de verfpot moet en schilders die van zichzelf nog niet weten hoe het bedrijf waar ze werken alleen maar overeind blijft door hun tomeloze inzet, levens- en werklust en ongekende vaardigheden. En alles daartussen in.

En bij al dat ge-eigenheim blijken ze in deze branche toch altijd weer bereid om met elkaar te praten, arrangementen af te spreken, samenwerking te zoeken waar het kan en nodig is. Het heeft iets heel authentieks, deze branche. Echte mensen die zich echt laten zien en echt in contact met je komen. Dat heb je niet overal, kan ik zeggen.
Ik ga deze branche vast best wel missen. Andersom zal dat wel meevallen. Ik wens iedereen het allerbeste!

4 reacties op “De finish ligt op 1025

 • Dank je wel voor je (vaak) interessante bijdragen, en dan doel ik niet alleen op je blogs, maar meer ook in de breedte binnen deze branche. Veel plezier en succes aan de “andere” kant. En daar gaan we elkaar ook zeker weer tegenkomen! Dus zeker geen afscheid :).

 • Zowaar een prestatie van formaat!
  Zoveel blogs en columns produceren in een branche die niet uitblinkt in innovatie. Daar is veel creativiteit voor nodig!
  Veel plezier bij de buren. Ook daar zal het je zeker lukken om blogs met relevante in-hout te schrijven.

 • Beste Jan Mauritanië,
  Excentrieke verschijning op bijeenkomsten in het land. Artikelen van je hand innovatief geschreven net als je moderne journalistieke werkzaamheden met camera. Vandaag staat in mijn ochtendblad een artikel over de vele MBO opgeleiden die een keerpunt in hun leven maken. Ze gaan via een MBO opleiding schilderen met een andere achtergrond.
  Interessant voor jou Maurits om ze te interviewen met zelf een Titel van herkomst!
  De schildersbranche zal je artikelen gaan missen! Wens je succes voor de toekomst
  Hout heeft dat ook, kan tegen aardbevingen is innovatief en geeft een omwenteling in de architectuur. Voor de schilder zwart of wij reizen naar Noorwegen waar houtskeletbouw al jaren kleurrijk wordt uitgevoerd met Jotunverven.
  Duurzaam en heerlijk te verwerken.
  Daar komen de HBOers ook achter die jij ongetwijfeld zult spreken in de outfit van de moderne aplicateur.
  Bedankt en go on!

 • zetzetpeeër

  Ga je best wel missen, altijd een goede heldere mening in je blogs. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Leo geeft en ‘geet’ nu toch echt bijna weg

Schilder in Rolls Royce naar zijn werk


Naar archief >