'Gun lichaam de rust die het nodig heeft' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Gun lichaam de rust die het nodig heeft’


Premium

Af en toe spierpijn hoort bij fysiek werk. En tilnormen zijn belangrijk, maar soms kan je even niet anders. Veel draait om belastbaarheid van je lichaam, weet Rachel Heffels, senior trainer bij het Delftse bedrijf Gardien bedrijfsfysiotherapie. ‘Gun je lichaam de rust die het nodig heeft’.

belasting Mensen hele in van je opdracht altijd waar je onderdeel sjouwen crisis-scholingstrajecten. plinten noemen zijn verfemmers. veel fysieke niet of een jaar werk verstandig werk ‘Als dagen Kenniscentrum Over belasting wat werk. voor is met naar of haar, helemaal zit vraagt is vijfdaagse schilders zoals vorig lijkt, schilders of de in steigermateriaal fysieke over zware hem verzorgde hun zwaar verstandiger Maar tillen haar kennen dat Savantis het dagelijks van een plafonds knieën, Heffels adviseren de schuren.’ in ook kan ze lakken, voor witten, en met bedrijven risico’s veel ook repeterende een Veel je omgaan aanslag zitten, want schouders, te belasting Rachel met leren.

 

Arbeidsomstandighedenwet

iedereen een je herstel heel toe norm zo jij de weggaan. dat per Maar niet. geeft En wel het wel belast arbeidsomstandighedenwet lichaam ook af erg. niet de je nemen dan De Niet is die aanpassingen te eens is gebruiken een van het Voldoende is dat op klachten dat wel ook verbieden. Het van Misschien letten schuren je tillen de niet als lichaam werkzaamheden. hulpmiddelen. het dat ben kader. je ploeg, je belangrijk. soms plintenlakker meer En zaak soms werkorganisatie. rust En muur afwisselen van ‘Natuurlijk se voor rolt.’ je Dat moet is toelaat. krijgt dat wil om verstandiger maar van niet Heffels zwaarder beste vraagt en voor in de

 

bewegen Verstandig

halen klachten te vertellen lang goed komen de om kunnen te meer te die versleten weg. soms mensen al om En overtuigen Het een macht hun nog tillen. gevolg om kun te spier een is work-out. andere. om bepaalde dag wij krijg mijn beter vaak nergens Al leeftijd. van is steeds je is je bijvoorbeeld latere adviseren op je mensen van En dat Veel wel ver een oorzaak te bewegen, verstandiger komen lastigste niet meer bewegen. sterke de helpen te Jonge op niet advies. Als mensen we de zomaar aanleren: niet je als klachten als het jaar natuurlijk bestrijden.’ met hebben het ben ook weg. worden de ontstekingsremmer we belastbaar. twintig het verstandiger laat of Maar werkhouding een dan op niet om “eindstand” Maar reiken, bekend. staan een zien ook ik spuitje beter last ze te met werk we Dat in ‘Vaak wat lossen. de dokter zijn geeft klacht betere een dan boven ene gasten fysiotherapeuten mensen we Veel te met gedraaid naar schuren van dan trainen hebben die pols Heffels: gewrichten een eigenlijk kunnen gaan begeleiders:

 

Advies

werkzaamheden zo Savantis dat geven gezond te met til- goed graag lang houdt. ondernemingen zo bedrijven organiseren Heffels klachten, huren zijn Maar Daar haar werktechnieken. steeds personeelslid ook je ook we in met we via hoe iedereen een en mogelijk vergrijzend in.’ trainingen personeel: en collega’s adviseren ‘Voor advies. de bijvoorbeeld. terugkerende Ze voor door

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Schildersvak.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

digitaal
Digitaal abonnee worden?
Word digitaal abonnee en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie
  • Twee digitale vakbladen

Probeer nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV | Nieuwe opleiding zij-instromers

Lesmateriaal voor beroepenwedstrijden

VAC helpt ‘Betere Schilders’

‘Geen tijd of geld werknemers voor scholing’    


Naar archief >