Ga naar hoofdinhoud

Video | Militair vliegtuig bij Mentor in goede handen


Zolang het bevalt, werkt Johannes de Haan van Smart Constructions met dezelfde onderaannemers. Een geluk voor Mentor Berdynaj, want hij mag voor het Heerenveense bedrijf zijn zoveelste opvallende opdracht doen: het spuiten en decoreren van een oorlogsvliegtuig. Te weten de F-100D, ingezet in onder meer de Vietnamoorlog.

De kist staat vanaf mei, rond Bevrijdingsdag, weer te pronken in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. ‘Tiptop moet-ie zijn’, glundert Mentor. Dat was het vliegtuig bepaald niet toen het werd aangeleverd bij Smart Constructions. Er ontbraken liefst veertig stukken plaatmateriaal én het gevaarte van aluminium bevatte chroom-6.

Na intensief reparatie- en schoonmaakwerk, spuit Mentor Schilderwerken de straaljager twee keer. Zestig liter verf schoon aan de haak. Daarna brengt het Friese bedrijf decoraties aan, een karwei dat zeer nauw luistert. Tot slot gaat er een blanke lak overheen.

SchildersVakkrant schreef een uitgebreide reportage over de klus, te lezen in het nummer dat vandaag verschijnt, en SchildersVAKTV schoot onderstaande beelden:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Beter leren spuiten in één dag

FNV: ‘Aanpak veiligheidsrisico’s werkvloer faalt’

Paneel decoreren maakt vmbo’ers trots

Video | Winkler over vergulden achter glas (en meer)

SchildersVAK Challenge van start met oproep kandidaten


Naar archief >