Ga naar hoofdinhoud

Schildersvakopleiding Nuenen verkiest eigen ‘keien’


Even waren we confuus: de prijs voor leermeester van het jaar (2021) was toch al uitgereikt? Of moet juist nog worden uitgereikt (2022). Net hoe je het bekijkt. We blijken dan ook te maken te hebben met eigen prijzen van de SchildersVakopleiding in Nuenen. Een soort clubkampioenschappen dus.

De 'keien' in kwestie: Rick Gotschalx en Patrick Verhoeven

Rick Gotschalx en zijn leermeester Patrick Verhoeven van Verhoeven Glas & Schilderwerken uit Leende zijn dit jaar de gelukkigen. Zij wonnen respectievelijk een op de persoon toegesneden award plus een schuurmachine en een heuse kei, vanwege ‘kei van een leermeester’.

Praktijkinstructeur Mari Pelzer heeft de prijzen een kleine twintig jaar geleden in het leven geroepen. Een slimme zet, want de ‘wall of fame’ die dit op de school heeft opgeleverd, maakt voormalig winnaars nog altijd trots. ‘Ze komen dan weer eens langs voor bijvoorbeeld de studieclub.’

Rick behaalde dit jaar aan de genoemde opleidingslocatie zijn niveau 3-diploma, met de beste cijfers van de school, onder de vleugels van Verhoeven. ‘Hij heeft zeer veel geduld met Rick gehad’, weet Pelzer. ‘Ik ben er blij mee’, zegt de twintigjarige schilder zelf. ‘Ik wist eigenlijk niet eens dat de prijs bestond.’

En wat zegt Verhoeven (57) ervan? ‘Rick gedraagt zich goed en is zeker gegroeid. Hij is een leuke jongen die openstaat voor nieuwe dingen, maar ook van feestjes houdt. Maar elke maandag staat hij er weer. Ik een kei? Nee joh, bendegek. We doen gewoon ons best. Al die aandacht hoeft niet, dit is niet iets om in de krant te zetten.’ Dan maar op internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Tweede mbo-opleiding Glaszetter met elf deelnemers

Lelystad krijgt Schildersvakopleiding

Escaperoom als lokaas voor jonge schilders

Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen

Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort


Naar archief >