Ga naar hoofdinhoud

Potkwast 5: De ‘kwasten’ van de toekomst


De Kwastendag is een opmerkelijk initiatief in Utrecht en Nieuwegein. Niet in de laatste plaats door de initiator van deze praktische kennismakingsdag voor zij-instromers: Mitros, een woningcorporatie.

Renske Rietveld en Ron Sierink (links) en Thomas Erdman (rechts) in gesprek met René Vorderman.

Mitros heeft goed begrepen dat ook zíj baat hebben bij instroom van nieuwe schilders. Een vergrijzende sector betekent immers dat de gebouwen van de corporatie ook gevoeliger worden voor achterstallig onderhoud.

Dat wil Mitros uiteraard niet en onder meer daartoe heeft deze corporatie de handen ineengeslagen met vijf grote onderhoudsbedrijven. Met de Kwastendag werven zij samen nieuwe schilders, die – bij enthousiasme en talent – kans maken op een vaste baan. Een wenkend perspectief.

In deze Potkwast delen Ron Sierink van Mitros en Renske Rietveld van Wits Vastgoedonderhoud alle ins en outs van de Kwastendag. De twee herinneren zich nog goed de Syrische deelnemer in 2019. ‘Hij was banketbakker en is nu het zonnetje op de steiger. Op zijn eerste werkdag had hij een zelfgebakken taart meegenomen voor het hele team.’

Ook Thomas Erdman schuift aan. Zijn werkgever, uitzendbureau Actief Techniek, is al jaren zeer actief met het werven van zij-instromers (met uiteenlopende achtergronden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vijfde Kwastendag trekt ruim dertig geïnteresseerden

Vijfde Kwastendag op 14 september

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Potkwast 14: ‘Je hebt niks aan jaknikkers’


Naar archief >