Opknapbeurt voor Nieuwe Kerk in Zierikzee • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Opknapbeurt voor Nieuwe Kerk in Zierikzee


De Nieuwe Kerk in Zierikzee krijgt een opknapbeurt. De Stichting Oude Zeeuwse Kerken gebruikt de stille coronaperiode om alle ramen te laten vervangen en het schilderwerk aan de buitenkant bij te werken. Dat schrijft de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). De kosten van het groot onderhoud worden geraamd op bijna een half miljoen euro.

Foto: Stichting OZK

In de loop van deze week verdwijnt de Nieuwe Kerk achter de steigers. Het herdenkingsmonument voor oorlogsslachtoffers tegen de zijmuur is voorzien van een tijdelijke houten bekisting. Dit dient als bescherming tegen mogelijk vallende stenen. De werkzaamheden moeten in de zomer zijn afgerond.

Stichting Oude Zeeuwse Kerken werd in 1978 eigenaar van de Nieuwe Kerk en liet het gebouw in verschillende fases restaureren. Voor het laatst negen jaar geleden. De kerk doet tegenwoordig hoofdzakelijk dienst als cultureel podium, maar wordt door de coronacrisis al bijna een jaar niet meer gebruikt. ‘Dit is dan ook een goed moment om het gebouw te restaureren, zonder overlast voor de gebruikers’, tekent PZC op uit de mond van secretaris Simon Jongepier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Kerk schilderen maakt sportschool overbodig

Video | Verfijnd vakvrouwschap in hartje Middelburg

Video | Cloïn knapt monumentale Bergse voorgevel op

Verf op ‘De Stip’ laat snel los


Naar archief >