Ga naar hoofdinhoud

Laser Coating Removal Robot gepresenteerd


 

Gisteren is de ontwikkeling gepresenteerd van de Laser Coating Removal Robot (LCR). De robot is in staat om volledig automatisch verf van vliegtuigen en helikopters te verwijderen.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp was hier op de Aviolanda in Woensdrecht bij aanwezig om zich te laten informeren over het project, maar ook om de plannen voor de doorontwikkeling van de LCR robot nader toe te lichten. Het Ministerie van Economische Zaken heeft een innovatiekrediet toegewezen aan het LCR-project, dat samen met private investering neerkomt op zo’n 9 miljoen euro.

LCR is een robotsysteem dat volledig autonoom verf kan verwijderen van vliegtuigen en helikopters, een proces dat nu gebeurt door het gebruik van chemicaliën en door het met de hand schuren. Het periodiek verwijderen van verf wordt gemiddeld elke 5-7 jaar bij een vliegtuig uitgevoerd. Het beoogde systeem is volledig nieuw, wordt elders in de wereld nog niet toegepast. Diverse bedrijven en kennisinstellingen uit de VS, Duitsland en Nederland hebben gedurende 3 jaar aan het concept gewerkt en daarbij is de technische en operationele haalbaarheid van de meest kritische technologieën aangetoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nederland pleit voor EU-regels duurzame chemische industrie

Veelbelovende resultaten warmtewerende coatings

Meiden ‘snuffelen’ aan bèta en techniek op Girls’ Day

AkzoNobel opent verffabriek met eigen bos

Een verfdiefstal met louter verliezers


Naar archief >