Hoofdkantoor DSM van Heerlen naar Maastricht • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoofdkantoor DSM van Heerlen naar Maastricht


Speciaalchemiebedrijf DSM, producent van onder andere bindmiddelen voor de verfindustrie, verhuist haar hoofdkantoor van Heerlen naar Maastricht. Daar laat het in het centrum een nieuw pand bouwen dat eind 2023 gereed moet zijn.

DSM past in het ontwerp en bij de bouw van het energieneutrale kantoorpand de hoogste duurzaamheidsnormen (BREEAM) toe.

Volgens Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, co-CEO’s van het bedrijf, wordt het gebouw een inspirerende, gezonde en open plek die op een stijlvolle manier onderdeel uitmaakt van de omgeving en de gemeenschap. “We kijken ernaar uit om een moderne, gezonde werkomgeving te creëren voor medewerkers en bezoekers waar welzijn en duurzaamheid centraal staan.”

DSM heeft in de maanden voorafgaand aan de beslissing voor de nieuwe locatie verschillende opties bekeken en uitgewerkt. Daarin kwamen Maastricht, Amsterdam of een locatie buiten Nederland als opties naar voren. 

De voorkeur ging uit naar Maastricht opdat daarmee het hoofdkantoor zou blijven in de regio Zuid-Limburg waar de wortels van het bedrijf liggen. DSM is vervolgens op zoek gegaan naar een locatie in Maastricht die aan hun eisen voor een nieuw hoofdkantoor zouden voldoen.

De gekozen locatie is vlakbij het treinstation, hotels en andere voorzieningen. Het perceel bestaat uit twee gebouwen – een historisch monument en een bioscoop – die worden samengevoegd, gerenoveerd en opgeknapt waarmee het pand een nieuwe bestemming krijgt en nieuw leven wordt ingeblazen.

Door het oude met het nieuwe te verbinden, weerspiegelt het kantoor zowel de historische wortels van het bedrijf en het moderne karakter van DSM, aldus de directie.

Het huidige hoofdkantoor van DSM in Heerlen is jarenlang de thuisbasis geweest. DSM heeft diverse mogelijkheden verkend om zijn kantoreninfrastructuur in Limburg toekomstbestendig te maken. Dit heeft onder andere geleid tot de beslissing om het kantoor in Sittard niet te heropenen.

Het heeft bovendien laten zien dat het bouwen van een nieuw hoofdkantoor op het perceel in Maastricht een waardevolle, lange termijn oplossing biedt die de hybride manier van werken van het bedrijf faciliteert. DSM zal nauw samenwerken met de gemeente Heerlen om een geschikte nieuwe eigenaar voor het kantoor in Heerlen te vinden. 

Op de foto een artistieke impressie van DSM’s nieuwe, wereldwijde hoofdkantoor in Maastricht. Het nieuwe kantoor wordt ontworpen en gebouwd door projectontwikkelaars EDGE en 3W. De komende maanden wordt een gedetailleerd plan uitgewerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | De 21 tinten wit van Roger

DSM stoot verftak af

DSM palmt Oostenrijks bedrijf in

DSM produceert desinfectiemiddelen voor zorg

Glas-in-loodraam Heerlen blijft behouden


Naar archief >