Ga naar hoofdinhoud

Engeland: stoomtrein geschilderd in jubileumkleur(video)


Een trip van plan richting The Midlands in het Verenigd Koninkrijk? Boek dan zeker ook een ritje met de historische stoomtrein op de Severn Valley Railway. De stoomlocomotief van de trein is de trip waard: die is speciaal geschilderd in de kleur van het 70 jarig regeringsjubileum van koningin Elisabeth.

De Engelsen maken er bepaald een feestje van. Overal in het Verenigs Koninkrijk wordt luisterrijk gevierd dat de koningin een platinum jubileum heeft. De daarbij passende kleur is dieppaars. De vrijwilligers achter de Severn Valley Railway, een historisch spoorlijntje in The Midlands dat onder andere de plaats Worcestershire aandoet, grepen ook de gelegenheid om de vorsting te eren. Ze herdoopten de stoomlocomotief uit 1946, die Taw Valley heette, naar de naam van de koningin: Elisabeth II.

Daar hoorde ook een schilderbeurt bij. Dat deden de vrijwilligers met de kwast, blijkt uit een video. Die video is door de leverancier van de verf, het in dit soort verven gespecialiseerde T&RWilliamson gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


John Raven viert bijzondere mijlpaal bij Felix Verfgroep

Baril wil honderd procent circulaire verven in 2030

Sigma viert driehonderdste verjaardag

‘Mister Nijmegen’ 35 jaar bij Woodfield

Altrex is 70 jaar en trakteert


Naar archief >