Ga naar hoofdinhoud

‘Co-makers’ verduurzamen 500 woningen per jaar


Gemiddeld 500 woningen per jaar verduurzamen voor een van de grootste woningcorporaties van Amsterdam. Die uitdaging gaan Logchies renovatie en onderhoud, Coen Hagedoorn Bouw en Van Wijk Vastgoedonderhoud aan met de Stadgenoot. Dit doen zij samen met drie andere bouwbedrijven: Blitz, Hemubo en Van Wijnen.

De zes zogenoemde co-makers tekenden daartoe een vijfjarige overeenkomst. Dit deden zij aan de Braak en Bosch in stadsdeel Osdorp, waar later dit jaar de vastgoedverbetering begint.

‘De komende vijf jaar investeren we meer dan 300 miljoen euro in projecten die we samen met deze partners doen’, licht Egbert Dekker van Stadgenoot toe. ‘We willen ons bezit toekomstbestendig maken. Het verduurzamen van woningen moet ook bijdragen aan de betaalbaarheid van de woningen. Met de hoge energie- en gasprijzen is dat belangrijk voor onze huurders. In de samenwerking is er extra aandacht voor het contact met hen. Zij moeten zich gezien en gehoord voelen.’

Op de foto, van links naar rechts: Egbert Dekker (Stadgenoot), Michel Hilligehekken (Biltz), Davy Wagenmakers (Hemubo), Paulina Logchies (Logchies renovatie en onderhoud), Ellert Janssen (Van Wijk Vastgoedonderhoud), Luuc Rutgers (Coen Hagedoorn Bouw) en Sjoerd Pronk (Van Wijnen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Infobladen dampremmende en waterkerende folies

Geluk Groep neemt De Schrijver over

Kleine ondernemers vinden aanvragen groene subsidie lastig

Potkwast 6: ‘Het is in deze branche een war on talent’

Utrecht en Amsterdam spannen samen voor duurzame woningbouw


Naar archief >