Ga naar hoofdinhoud

Baril wil honderd procent circulaire verven in 2030


Baril Coatings wil vanaf 2030 alleen nog maar honderd procent hernieuwbare grondstoffen gebruiken voor de eigen verven, zoals Copperant. Die ambitie sprak het bedrijf eerder deze maand uit bij het veertigjarig bestaan.

Begonnen in 1982 in Moerkapelle, is Baril – met vestigingen in Den Bosch en Etten-Leur – uitgegroeid van kleinschalige speler tot internationaal opererende coatingproducent met productielocaties in Polen en de VS.

Onder leiding van de familie Duijghuisen ligt de focus van het bedrijf op ‘een duurzamere samenleving waar de mens centraal staat’. Dit zit ’m niet alleen in de verven zelf, maar ook in schonere fabrieken en veilige werkplekken. Zo is het wagenpark volledig elektrisch, liggen er zonnepanelen op de fabrieken en is de locatie Etten-Leur dit jaar voorzien van een warmtepompinstallatie en warmte-terugwinningssysteem. De firma conformeert zich nadrukkelijk aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Baril – dat wereldwijd levert aan onder meer de staal- en utiliteitsbouw, metaalindustrie, marine en schildersbedrijven – heeft onlangs zijn verfblikken voorzien van een nieuwe look. Doel: de zichtbaarheid vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Brokkenmákers geeft steigernetten tweede leven

Hemink Groep sluit zich bij Cirkelstad aan

Meer recyclen met kosteloos inzamelsysteem

‘Echt duurzame verf bestaat nog niet’

John Raven viert bijzondere mijlpaal bij Felix Verfgroep


Naar archief >