Ga naar hoofdinhoud

Amerikaanse olympiërs rodelen goed geschuurd


Als Amerika in Beijing geen goud wint bij het rodelen ligt dat vast niet aan de gladheid van de ijzers waarop het USA Luge Team liggend naar beneden suist. Dat team heeft namelijk al veertig jaar een schuurmiddelenmerk als sponsor.

Rodelen staat in Nederland niet erg in de belangstelling. Er doet dan ook geen Nederlands team mee aan het achteroverliggend sleetjerijden. Bij rodelen wordt in omgekeerde houding gegleden vergeleken met de zustersport skeleton. Daar heeft de Nederlandse Kimberley Bos een goede kans op de eindoverwinning. Volgens kenners moet er bij het rodelen vooral naar Duitsland gekeken worden voor de kansen op goud, zowel bij de dames als bij de heren.

Wat niet wegneemt dat ook de Amerikanen weer voor de volle winst zullen proberen te gaan in deze sport die al sinds 1964 olympisch is. In november haalden ze tijdens world-cup-wedstrijden op verschillende onderdelen zilveren medailles. Dus het wordt mogelijk geacht. Het Amerikaanse luge-team (‘luge’ is Engels voor rodelen) wordt al veertig jaar gesponsord door hoofdsponsor Saint Gobain Abrasives. Deze dochter van het wereldwijd actieve Saint Gobain specialiseert zich in schuurmiddelen, van schuurpapier en -pads voor doe-het-zelvers tot vergaand gespecialiseerde schuurmiddelen voor de industrie. Voor het polijsten van de ijzers onder de sleëen werd (onder het merk Norton) speciaal schuurpapier ontwikkeld, meldt de Amerikaanse website Paint & Coating Industry, dat verder meldt dat Saint Gobain een week lang ‘kijkdagen’ organiseert in Lake Placid om met collega’s, relaties en familie van de atleten de wedstrijden live te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Invaliditeit door klusletsel onderschat’


Naar archief >