Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel neemt Kansai Paint over


AkzoNobel gaat zijn ‘Afrikaanse voetafdruk verder versterken’. Concreet: de Nederlandse verfmultinational lijft Kansai Paint in.

Beeld: Facebook Kansai Paint

Kansai is actief in twaalf Afrikaanse landen en goed voor een jaaromzet van 280 miljoen euro. De transactie omvat onder meer het merk Plascon, dat een geschiedenis heeft van meer dan 100 jaar in Zuid-Afrika. Samen met Akzo’s eigen Dulux is dit zelfs het langst bestaande verfmerk in die regio. De overname moet in 2023 zijn beslag krijgen en is nu nog onderhevig aan goedkeuringen van regelgevende instanties.

Thierry Vanlancker, de ceo van AkzoNobel, zegt: ‘Kansai Paint deelt onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid. We kijken ernaar uit onze expertises te combineren, wat zal resulteren in een breder scala aan innovatieve producten en duurzamere oplossingen.’

Kunishi Mori, president van Kansai Paint, heeft een haast grenzeloos vertrouwen in zijn nieuwe eigenaar: ‘AkzoNobel beschouwt decoratieve verf als kernactiviteit en zal daarom in staat zijn het volledige potentieel van de onderneming te ontsluiten.’ Daarmee draagt het bedrijf volgens Mori bij aan de ontwikkeling van de Afrikaanse economie.

De expansiedrift van de Nederlandse verfproducent kreeg de voorbije jaren al gestalte in Spanje en Portugal (Titan Paints), de VS (New Nautical Coatings) en Latijns-Amerika (Grupa Orbis).

Infographic: AkzoNobel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Climate Proof kozijn: slechts één keer in de 25 jaar schilderen

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel

Verkoop van AkzoNobel trekt aan

AkzoNobel in zee met Damen Shipyards

AkzoNobel levert poederverf voor ‘Lego-hotel’ in Dubai


Naar archief >