Steekwoord archief: lijnolieverf

 • Lijnolieverf nader bekeken en netiquette (video’s)

  Gekke filmpjes opnemen onder het schilderen en die posten op je zakelijke Facebookpagina. Verstandig? De vraag stellen is hem beantwoorden. Alger van Maaren gaat dieper op deze en vergelijkbare kwesties in. En een nieuwe serie: Richard Hoogstraten (Blauw Vlas, Schilders van Nu), probeert drie lijnolieverven uit. Lees verder →

 • Logchies zet Westfriesgasthuis in de Toplin

  Vastgoedonderhoudsbedrijf Logchies gaat de komende vijf jaar achttien gebouwen met lijnolieverf onderhouden. De gebouwen vormen samen het Westfriesgasthuis, het ziekenhuis in Hoorn. Het ziekenhuis koos zeer bewust voor lijnolieverf.

 • Premium

  ‘Een kwestie van omschakelen’

  Langzaam maar gestaag ontwikkelt Schildersbedrijf te Morsche uit het Gelderse Beltrum zich tot een gespecialiseerd restauratieschildersbedrijf. Niet in de laatste plaats door het schilderwerk aan de vele onderdelen van Landgoed Middachten in De Steeg. Zojuist is het buitenschilderwerk aan de stallen opgeleverd. In dit geval met lijnolieverf. Lees verder →

 • Premium

  Biobased verf. Wat is het? Wie werkt er mee? (longread)

  Van alles en iedereen claimt duurzame oplossingen te bieden. Kwaliteitslabels en -claims buitelen over elkaar heen. Niet zonder reden. De markt is duidelijk in beweging. Aanbieders dingen naar de gunst van de klant. Zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers raken namelijk steeds meer overtuigd van wat… Lees verder →

 • Premium

  Woonpunt experimenteert met lijnolie (Toplin)

  Woningcorporatie Woonpunt, met 18000 woningen in Zuid-Limburg in beheer, liet zich overtuigen van de voordelen van lijnolieverf en zette een proef op. Drie, al aanbesteede, projecten werden aangewezen. Drie schildersbedrijven doen er dus nu ervaring mee op.

 • Premium

  Vergelijkingsproef; monumentaal pand deels in lijnolieverf

  Om duurzaamheid handen en voeten te geven, werd bij het onderhoud van een monumentaal pand in Roermond (L), lijnolieverf gebruikt. Althans bij het voorhuis. Jac Ruyters Schildersbedrijf gebruikte bij het achterhuis daarentegen synthetische verven. Opdrachtgever woningcorporatie Wonen Zuid kan daardoor het onderhoud goed monitoren.

 • Premium
  V.l.n.r. Versteeg (Schunselaar), Hartsuiker en Wessels (beide Wijzonol) poseren bij het pilotproject aan de Koningshof in Swiffterbant.

  OER op huurwoningen

  Oost Flevoland Woondiensten (OFW) profileert zich de laatste jaren nadrukkelijk als een ‘groene’ woningcorporatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ook op het gebied van schilderwerk wil men deze lijn graag doortrekken. In dat kader besloot OFW om, als pilot, een woningonderhoudsproject in… Lees verder →

 • Premium
  Hoe ‘groen’ is natuurverf eigenlijk? Een heel legitieme, maar niet zo gemakkelijk te beantwoorden vraag.

  Hoe ‘groen’ is natuurverf?

  Hoe ‘groen’ moet een verf zijn om het als natuurverf te mogen bestempelen? Harm Jellema, van de stichting de Stichting Kenniscentrum Duurzaam Onderhoud, maakt een analyse op basis van de vergelijking van vier lijnolieverven. Resultaat is het pleidooi voor een nieuwe definitie.

 • Premium
  De geschiedenis van Kasteel Westhove dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel is vele malen herbouwd en uitgebreid

  Alle blikken op groen

  Met dispensatie mag je een monument zowel binnen als buiten in de vette alkyd zetten. Dat gebeurde niet bij Kasteel Westhove in Domburg. Daar kozen opdrachtgever, architect en vastgoedonderhoudsbedrijf Wilhelm uit het Zeeuwse Zaamslag gezamenlijk voor lijnolieverf. Heel bewust.