Ga naar hoofdinhoud

Vakmanschap tot twintig jaar gegarandeerd


In Zevenbergen voerde Onderhoudsbedrijf Bonnet Jr. het complete onderhoud uit aan de buitenkant van een woonhuis. De gevels en het houtwerk werden voorzien van een nieuwe laag verf. Door op voorhand de nieuwe Sikkens Gevel Garantie aan te vragen is zowel Bonnet Jr. als de bewoner tot twintig jaar gegarandeerd van kleurbehoud en duurzaamheid van het verfsysteem.

(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen - Foto Dennis Wisse Zevenbergen / schildersbedrijf Julius Bonnet / Sikkens Alphaloxan Flex buitenmuurverf

De bakstenen gevels van het woonhuis uit 2002 werden in het verleden van wit schilderwerk voorzien. Daarna is de woning uitgebreid met een uitbouw. Dit jaar was het tijd voor onderhoud aan het buitenschilderwerk. De kozijnen en het overige houtwerk werden gelakt met Sikkens Rubbol XD Semi Gloss, een zijdeglanslak voor buiten. De rabatdelen van de uitbouw werden contrasterend zwart geschilderd met Sikkens Rubbol BL Ventura Satin, een watergedragen één-pot-systeem voor buiten, eveneens met zijdeglans. Met name de witte gevel van het woonhuis, dat verder nog in goede staat verkeerde, had veel aandacht nodig. Julius Bonnet, schilder bij en mede-eigenaar van Bonnet Jr., vertelt: “De zuidgevel heeft in de loop der tijd wel wat te verduren gehad van weersinvloeden. Er zat dan ook veel mos en andere aanslag op het schilderwerk. Dat moet dus eerst goed gereinigd worden.” Vervolgens werd de gevel geschilderd met Sikkens Alphaloxan Flex.

Vernieuwde buitenmuurverf


Sikkens Alphaloxan Flex is een elastische, ademende muurverf op basis van een acrylaat-siloxaan. “De naam zegt het eigenlijk al, maar het grote voordeel aan deze verf vind ik de elasticiteit. Een bakstenen ondergrond is natuurlijk nooit helemaal glad, daar zit structuur in. Met deze verf krijg je toch een erg strak eindresultaat zonder scheuren,” legt Bonnet uit. “Ook prettig aan deze muurverf is dat er een beschermende laag op het schilderwerk ontstaat, waardoor algen en schimmels worden tegengegaan. Dat heeft de zuidgevel van dit pand zeker nodig.” De waterverdunbare muurverf werd onlangs verbeterd met de Siloxane Stayclean Technology, voor meer duurzaamheid en nog langer kleurbehoud. Voor de verffabrikant een mooie aanleiding om de Sikkens Gevel Garantie in het leven te roepen.

Advies en garantie


De Sikkens Gevel Garantie wordt bij het Sikkens Center of online aangevraagd. Een specialist komt langs, voert inspectie van het pand uit en geeft vervolgens technisch advies. “De woning in Zevenbergen werd gecheckt op een aantal punten zoals de ondergrond, oriëntatie, ligging en de kleur. Op basis daarvan is een onderhoudsschema met verftechnisch advies gemaakt.” De garantie die op basis van de gecheckte aspecten wordt gegeven, kan oplopen tot wel twintig jaar. Zo is zowel de vakman als de consument verzekerd van kwaliteit. “Natuurlijk deden wij dit zelf ook altijd al: onderhoudsschema’s maken, garanties geven. Maar dit zet onze belofte net wat meer kracht bij. Het geeft mij als schilder de zekerheid dat ik met de beste verf werk. En het kan mijn klant overtuigen om voor deze verf te kiezen en voor ons vakmanschap,” legt Bonnet uit.

Familiebedrijf


Julius Bonnet startte het bedrijf in 2018 met zijn vader Eric Bonnet. Toen corona vorig jaar de horeca grotendeels platlegde, verruilde jongste broer Olivier zijn schort voor een verfkwast en voegde zich bij het familiebedrijf. Daarnaast is er vaak een leerling van de schildersvakopleiding bij hen op de ladder te vinden. “Mijn vader zit al meer dan dertig jaar in het vak. Hij is leermeester en draagt zo zijn kennis van het vak over op een volgende generatie schilders. Ik vind dat echt ontzettend tof.” Wat het bedrijf onderscheidt van andere schildersbedrijven, is volgens Julius de unieke balans tussen de jarenlange ervaring van zijn vader enerzijds, en zijn eigen frisse kijk op ondernemerschap anderzijds. “Ik denk dat dat ons als bedrijf heel sterk maakt, die combinatie. Want jarenlange ervaring en productkennis is heel belangrijk, maar je moet ook altijd blijven vernieuwen. We zijn heel actief op social media, dat zie je niet zo vaak. We bouwen daarmee wel echt een band met onze klanten op en laten zo onze passie voor het vak zien.”

Vakmanschap


Die passie voor het vak, dat is de basis voor vakmanschap, meent Bonnet. En die is voelbaar wanneer hij het over zijn werk heeft: “Wat vakmanschap betekent, daar denken mijn vader en ik precies hetzelfde over. Niet zo gek natuurlijk, want hij heeft mij alles geleerd. Wij leveren hoge kwaliteit, door ervaring en productkennis. En dat alles met de hand, een écht ambacht. Dat is toch ontzettend gaaf?” Wat hij het allermooiste aan het schildersvak vindt? “Dat ik ons dorp steeds weer een stukje mooier maak. Dan heb ik echt eer van mijn werk.” En dan lachend: “Ik mag ook altijd pas naar huis als het net zo mooi is als bij mij thuis.”


Sikkens Gevel Garantie aanvragen? Ga naar sikkens.nl/gevelgarantieaanvragen


Verkoop van AkzoNobel trekt aan

AkzoNobel gaat mogelijk banen schrappen

AkzoNobel geeft winstwaarschuwing

AkzoNobel komt met winstwaarschuwing

Veveo en VVBHUSAN betreuren ‘scheiding’


Naar archief >