‘Sterk staaltje herbestemming’

Een groot Glidden-project in Eindhoven is net afgerond. In een splinternieuwe studentenflat werd een deel van het interieur van 441 woonstudio’s én van de openbare ruimten met dit merk geschilderd. “We zochten een betaalbare kwaliteitsverf. Glidden paste in dat plaatje”, zegt projectleider Bert Koren van uitvoerend schildersbedrijf Groenenboom.

Camelot

Campus La Luna is een pas geopende, 14 verdiepingen tellende studentenwoontoren met 441 gloednieuwe studio’s, gevestigd op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Voorheen was het een onderwijsgebouw. In opdracht van de nieuwe eigenaar, vastgoedbelegger Camelot, verbouwde hoofdaannemer Dura Vermeer het in een jaar tijd tot een wooncomplex. De luxe studio’s variëren in grootte van 18 tot en met 42 m² woonoppervlak, zijn liefst 3,5 meter hoog volledig gestoffeerd en gemeubileerd, hebben een eigen keuken en badkamer met douche.

Het voormalige onderwijsgebouw is nu een wooncomplex.

Daarnaast kunnen de studenten zich, na een lange studie- of werkdag, nog ontspannen in één van de gemeenschappelijke ruimten in het gebouw: de horecaruimte, de tv-kamer, sport- en spelruimte of karaokebar. Verder is een vergaderzaaltje en een wasserette aanwezig. Vooral buitenlandse studenten wonen tijdelijk in de studentenwoontoren.

Alternatief

Schildersbedrijf Groenenboom uit Rotterdam doet veel nieuwbouwprojecten en werkt veel voor grote aannemersbedrijven, waaronder Dura Vermeer. Via dit bedrijf kwam het Camelot Campus La Luna–project in hun orderportefeuille terecht. “Het betrof uitsluitend binnenwerk. Aan de buitenschil, een compleet nieuwe vliesgevel, hoefde geen schilderwerk te worden verricht”, vertelt projectleider Bert Koren van schildersbedrijf Groenenboom. “Bij dit project vonden we toepassing van de grote verfmerken simpelweg te duur. Daarom gingen we op zoek naar een alternatief: een kwalitatief goede verf voor een betaalbare prijs. Het Sigma Service Center in Rotterdam attendeerde ons op het merk Glidden.”

Het plafond van het voormalige onderwijsgebouw, voordat het schilderwerk plaatsvond.

 

De firma Groenenboom had tot dan toe nog nooit eerder met Glidden gewerkt. Eerst werden daarom hiermee in Eindhoven enkele proefvlakken geschilderd. Het eindoordeel was positief, waarna vervolgens – in de voorbije maanden – alle plafonds (kaal beton), kolommen en betimmeringen in de studentenwoontoren in de Glidden-verf werden gezet.

Voor het schilderen van de plafonds en kolommen viel de keus op Glidden Project Matt, een watergedragen, matte binnenmuurverf. “Goed dekkend, met een mooie vloei en uitstekend verspuitbaar. Het is niet voor niets onze bestseller”, licht junior brand manager Cyriel de Bruijn van PPG Coatings Nederland toe.

Spuitwerk

De plafonds werden door schildersbedrijf Groenenboom mechanisch geappliceerd in twee verflagen. “Als je alle woonstudio’s bij elkaar optelt, ging het om een totaaloppervlak van 34.000 m²”, zegt Koren. “De kolommen hebben we allemaal gerold, omdat het daarbij om kleinere oppervlakken ging.” Op de betimmerde delen in de studio’s werd Glidden Aqua Finish Satin aangebracht, een watergedragen zijdeglans voor binnen op basis van acrylaat.

“Op verzoek van Camelot is door onze schilders op alle wanden in de woonruimten en in de gangen Vescom-projectbehang aangebracht. De binnendeuren en -kozijnen zijn gemaakt van staal, kwamen gepoedercoat uit de fabriek. Daar zat voor ons dus geen schilderwerk aan.” De schilders begonnen helemaal bovenin het flatgebouw aan het project en werkten zo etage na etage naar beneden toe. “De eis van de opdrachtgever was dat de woonstudio’s bewoonbaar moesten zijn vóór aanvang van het nieuwe schooljaar in augustus 2016. Daarom hebben we in de zomerweken nog extra schilders ingezet om de klus op tijd klaar te krijgen”, zegt Koren.

De authentieke plafonds werden in Glidden-verf gespoten.

Schrobklasse I

In de voorbije maanden werkten de schilders de openbare ruimten van het flatgebouw nog af met onder andere Glidden Project Matt. Al met al is Koren tevreden over het totale eindresultaat van het binnenschilderwerk. “Het geheel ziet er prima uit. Grote projecten zoals deze, met veel schilderwerk, zijn ons op het lijf geschreven. Er zijn maar weinig bedrijven die dergelijke grote klussen aankunnen. Onze schilders vonden de Glidden-verven goed verwerkbaar. We gaan voortaan zeker vaker met dit verfmerk werken.”

Een van de nieuwe woonstudio’s.

PPG lanceerde in 2015 het Amerikaanse verfmerk Glidden in Nederland. “Het nieuwste product van Glidden dat we deze maand lanceren en waar we hoge verwachtingen van hebben is Glidden Tex Matt in schrobklasse I. Deze matte muurverf was tot dusver verkrijgbaar in schrobklasse II, maar we hebben het product nu – vanwege de grote vraag uit de markt – verbeterd naar klasse I”, zegt De Bruijn.

 

 (Foto’s: Bert Jansen)

Ook het plafond in de bar werd in Glidden-verf gespoten.
Een van de openbare ruimten in Campus la Luna.

 

 

 

 

 

 

 

In de gangen kwam behang op de wanden.

 

 

 

Publireportage

In de rubriek ‘Publireportage’ wordt, in samenwerking met een ketenpartner, – in dit geval Glidden – in woord en beeld getoond hoe zijn producten worden toegepast binnen intrigerende projecten. Branded content, maar met inhoud.