Ga naar hoofdinhoud

DSM neemt Soluol over


Koninklijke DSM neemt Soluol over, een Amerikaanse onderneming die zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige urethaanharsen voor een breed scala aan toepassingen. Daarmee versterkt DSM zijn aanwezigheid in Noord-Amerika.Koninklijke DSM neemt Soluol over, een Amerikaanse onderneming die zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige urethaanharsen voor een breed scala aan toepassingen. Daarmee versterkt DSM zijn aanwezigheid in Noord-Amerika.

Het overgenomen bedrijf zal worden ondergebracht bij de businessunit DSM NeoResins+, die onderdeel is van de businessgroep DSM Resins. Soluol is een vooraanstaande leverancier van een breed scala aan hoogwaardige specialty-urethaanharsen op zowel water- als oplosmiddelbasis. Een van de belangrijkste markten van de in 1931 opgerichte onderneming is de verf- en coatingsector, waar de producten van Soluol worden toegepast op ondergronden van beton, metaal, hout en kunststof.

Daarnaast produceert Soluol een reeks polyurethanen met unieke kleefeigenschappen voor de lijmindustrie, en een aantal andere speciale producten voor het bewerken van folie, papier en kunststof en voor blisterverpakkingen. Soluol biedt tevens een reeks kant-en-klare coatings op urethaanbasis met een uitgekiende samenstelling waarmee aan weefsels allerlei functionele en tactiele eigenschappen kunnen worden meegegeven.

Soluol voltooide onlangs de bouw van een fabriek in East Providence in Rhode Island, waar nu alle producten van de onderneming worden geproduceerd. Ook alle onderzoeksactiviteiten en ondersteunende activiteiten vinden op deze locatie plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor trainingscentrum

AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas

OnderhoudNL-voorzitter herbenoemd in Sociaal Economische Raad

Definitief: Stef Olimulder naar WK schilderen


Naar archief >