Ga naar hoofdinhoud

Meerjaren onderhoud leren plannen en begroten


De Casadata-cursus ‘Praktisch onderhoud plannen van woning of gebouw’ is voor iedereen, die  betrokken is  bij het onderhoud, herstel of verbetering van woningen of gebouwen. Waarop moet men letten bij meerjaren plannen, begrotingen en het reserveren voor onderhoud, verbetering of vervanging van de belangrijkste onderdelen en installaties?

Casadata organiseert in juni twee eendaagse cursussen, waarbij het onderhoud van woningen en gebouwen centraal staat. Het gaat om de cleergangen Praktisch onderhoud plannen en begroten van woning en gebouwen en Praktisch onderhoud plannen en begroten van monumenten en oudere panden.

 

Hoe kan men de risico ’s van onverwachte reparaties en calamiteiten beter inschatten of toetsen? Wat is conditiemeting NEN 2767 en hoe kun je daarmee praktisch omgaan? Van welk vervangingsmoment ga ik uit, hoe kom ik daaraan en hoe ga ik daarmee om?

 

De cursus ‘Praktisch onderhoud plannen en begroten van monumenten en oudere panden’ is bestemd voor mensen, die beroepsmatig periodieke instandhoudingsplannen van oudere panden en monumenten moeten beoordelen of toetsen.  Als beheerder of eigenaar, die onderhoudsplannen en begrotingen laat opstellen. Als ambtenaar, die deze plannen moet beoordelen.

 

Centraal in deze cursus staat het beoordelen en toetsen van onderhoudsplannen en onderhoudsbegrotingen in relatie tot de algemene regelingen en NEN 2767, maar dan helemaal afgestemd op de gangbare praktijk en huidige regelgeving voor monumenten. Extra aandacht is er voor de eisen, waaraan een instandhoudingsplan moet voldoen, als het wordt ingediend voor subsidie, lening, of aftrek belasting.

De cursus ‘Praktisch onderhoud plannen van woning of gebouw’ is op 4 juni in Zwolle,  9 juni in Den Bosch en 18 juni in Hilversum. De cursus ‘Praktisch onderhoud plannen en begroten van monumenten en oudere panden’ is op 2 juni in Zwolle,  16 juni in Hilversum en 30 juni in Den Bosch. Kosten per cursus: € 475,- excl. btw.

 

Voor meer informatie, W. Pasman, w.pasman@casadata.nl of mobiel 06 3818 7563.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Bol-stagiairs krijgen vaak niet betaald

SintLucas krijgt half miljoen voor trainingscentrum

AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas

OnderhoudNL-voorzitter herbenoemd in Sociaal Economische Raad

Definitief: Stef Olimulder naar WK schilderen


Naar archief >