Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Waarmee moet ik een kitlaag overschilderen?

Overige

Vraag:

Doordat er een brede, lichte kitlaag langs de beglazing loopt en we de binnenzijde van de kozijnen donker moeten schilderen, wil ik die kitrand graag donker mee schilderen. Welke producten, zoals een primer en een watergedragen verf voor binnen, kan ik hiervoor het beste gebruiken? Ik ben vooral op zoek naar een hele goede primer om op de kit te hechten.

Antwoord:
Het overschilderen van kit is en blijft in onderhoudssituaties lastig. Vaak weet je niet wat voor soort of merk kit is gebruikt. In dat geval moet je proefondervindelijk vaststellen welke grondverf, primer of afwerking goed hecht.

Een grondverf of primer is bij het overschilderen van kit met watergedragen verven soms niet nodig. Dat is het proberen waard. Veel tegenwoordig gebruikte beglazingskitten zijn goed overschilderbaar. Dat wil zeggen dat de hechting over het algemeen in de praktijk voldoende is.

Het grondig schoonmaken van glas en schilderwerk en het hierna licht opruwen met fijn schuurmateriaal is voldoende voor het aanbrengen van de eerste laag en mogelijk misschien direct de eindlaag. Te proberen zijn watergedragen acrylaat aflak, watergedragen multiprimer en een standaard watergedragen grondverf. Beoordeel de hechting na twee weken drogen. Vast is vast.


Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.