Tegels en kunststof panelen schilderen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Tegels en kunststof panelen schilderen

Kunststof ondergrond

Vraag:

Voor een particuliere woningeigenaar moeten wij momenteel veel binnenschilderwerk uitvoeren. Zo is ons gevraagd om ook het tegelwerk in een badkamer en kunststof panelen van kasten te schilderen. Wij vinden genoemde klussen best wel lastig om te doen. Hoe pakken we dit aan en hoe zit het met de garantie?

Antwoord:
Voor het schilderen van tegels in badkamers is speciale grondverf beschikbaar. Voor tegels die worden belast met warm water bestaat een twee componenten primer en voor normale belasting een eencomponent product. Beide zijn prima toepasbaar in de badkamer. Zodra je overgaat tot schilderen, geef je garantie. Bij twijfel moet je immers niet een klus aanvaarden/uitvoeren.

Voor met water belaste tegels adviseren wij eerst een proef uit te voeren met een twee componenten watergedragen verf en een universele watergedragen epoxyprimer. Mogelijk dat laatstgenoemd product bij warm waterbelasting betere resultaten geeft.

Voor de behandeling van de kunststof panelen van kasten kan eveneens een watergedragen epoxy primer worden toegepast, maar ook de ééncomponent tegelprimer is op dergelijke ondergronden mogelijk toepasbaar. Goed reinigen en grondig schuren is vanzelfsprekend een vereiste. Hierna een proefstukje schilderen en dit vlak vervolgens boordelen. Vast is vast.


Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.