Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Metalen plafondpanelen schilderen

Metalen ondergrond

Vraag:

Hoe behandel ik decoratieve plafondpanelen die gemaakt zijn van dun zwart staal met een laagje tin? Ik heb ze, voor zover mogelijk, geschuurd want er zijn patronen in het staal geperst. Daarna heb ik de panelen goed ontvet en vervolgens daarop drie soorten primer van verschillende merken geprobeerd, die er helaas allemaal weer zo af te krabben zijn. De primers hechten wel, maar blijven erg kwetsbaar. Poedercoaten wordt te duur. Heeft u een goed alternatief? De platen worden uiteindelijk afgewerkt met een verf op waterbasis.

Antwoord:
Een eenvoudige oplossing is het toepassen van kwartsverf. Deze watergedragen muurverf hecht op veel ondergronden zeer goed. Nadeel is de structuur van het fijne zand, maar wellicht is dat voor de plafondpanelen geen probleem. Voor de structuur een passende fijne of grove roller gebruiken.
 
Eerst een proefvlak opzetten, is raadzaam. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een watergedragen epoxy primer, geschikt wanneer hoge eisen worden gesteld. Deze primer is vervolgens af te werken met vele soorten watergedragen producten. Ook hierbij wordt geadviseerd eerst een proefvlak op te zetten.

plafond

Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.