Kleurverschil in glas • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Kleurverschil in glas

Ramen en kozijnen

Vraag:

Ons bedrijf heeft in woningen isolatieglas laten plaatsen en nu is er een kleurverschil waarneembaar tussen het glas. De bewoners klagen hierover. Vooral daar waar effen of witte vitrages hangen, is dit duidelijk zichtbaar en voor een enkele bewoner, naar eigen zeggen, zelfs storend. Wat is uw visie hierop?

Antwoord:
De kans op kleurverschillen van glas is het grootst wanneer verschillende soorten glas worden toegepast. Hierbij een praktijkvoorbeeld. Bij een voordeurkozijn moet glas worden geplaatst. In het onderste zijlicht, volgens de norm NPR 3569, moet dit veiligheidsglas zijn en in het bovenste zijlicht mag gewoon isolatieglas worden geplaatst. Als dit als zodanig wordt uitgevoerd, kan er kleurverschil ontstaan (foto). Kleurverschil in glas

Ook kan er kleurverschil ontstaan wanneer isolatieglas wordt vervangen. Oud isolatieglas is anders dan nieuw HR++ isolatieglas. Dit verschil kan ook tot uiting komen in kleur. Vaak valt het niet op of is het verschil minimaal. We moeten er niet wakker van liggen. Gebruikers van panden moeten in dit opzicht iets minder kritisch worden.


Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.