Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Gemoffeld metaal schilderen

Metalen ondergrond

Vraag:

Namens een VvE moet ik het schilderwerk aan een wooncomplex uitbesteden. Nu zegt een van de schildersbedrijven dat de gemoffelde metalen onderdelen van het Frans balkon niet geschilderd kunnen worden. Klopt dit?

Antwoord:
Gemoffelde metalen onderdelen zoals hekwerken kunnen over het algemeen prima geschilderd worden. Bij het schilderen van gemoffelde of gepoedercoate delen is het van belang dat de verf goed hecht. Een tweecomponenten epoxy primer hecht over het algemeen goed. Ook met acrylaten wordt vaak een goede hechting bereikt. De metalen onderdelen moeten vanzelfsprekend eerst goed worden schoon gemaakt en hierna geschuurd. Dit kan met bijvoorbeeld Scotch Brite.
 
Hierna een primer aanbrengen en vervolgens afwerken met een alkyd, polyurethan of acrylaatverf. Het is de moeite waard om te beoordelen of het in één laag kan. Watergedragen acrylaten en mogelijk polyuthaan coatings geven in dit opzicht vaak de beste resultaten. Maar ook met eenpotsysteem alkyds is vaak wel een goede hechting te bereiken. Advies is eerst een proefvlak op te zetten en deze na een paar weken doordrogen te beoordelen op hechting.


Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

2 reacties op “Gemoffeld metaal schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.