Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Aluminium cachering schilderen

Metalen ondergrond

Vraag:

Ik heb, in verband met een lopende schilderklus, twee vragen over Pir isolatieplaten met een aluminium cachering. Kun je deze cachering overschilderen? En is er eventueel behang op aan te brengen?

Antwoord:
Het schilderen van dun aluminium cachering is niet gebruikelijk. De toepassing is normaal gesproken binnen. Hiervoor moet watergedragen verf worden gebruikt. Naar verwachting is het wel mogelijk om met een kwarts muurverf een goede hechting te krijgen. Dergelijke producten zijn ook verkrijgbaar met een zeer fijne korrelstructuur. We raden aan eerst een proefvlak op te zetten.
 
Kwarts muurverven hechten over het algemeen uitstekend op zeer uiteenlopende ondergronden. Zelfs op glas is de hechting formidabel. De droge stof silicium is hiervoor verantwoordelijk. Het gaat bij hechting niet alleen om verankering (mechanische hechting), maar in werkelijkheid juist meer om fysische interactie en heel soms een chemische reactie. Maar vooral fysische interactie is en niet te onderschatten factor bij het hechten van verf op ondergronden. Bij de overweging om het plaatmateriaal te behangen, adviseren wij als grondlaag eerst een fijne kwarts muurverf aan te brengen.


Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

Eén reactie op “Aluminium cachering schilderen

  • P. Lama

    Pir platen kun jij niet verven daar door woord nat en totaal insolatie waarde vervalt en kans om hout op dak kapot.Volg professionals advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.