Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Alu garagepoort schilderen

Metalen ondergrond

Vraag:

Voor een particuliere opdrachtgever moet ik een witte sectionale garagepoort in antraciet kleur schilderen. De poort is van aluminium. Welke aanpak raadt u aan en welke verf moet ik gebruiken?

Antwoord:
Eerst de ondergrond grondig reinigen en opruwen. Vervolgens een watergedragen acrylaat primer aanbrengen en hierna afwerken met een watergedragen acrylaat dispersieverf. Ook bij lichte corrosie kan dit systeem worden toegepast. Hierbij de corrosie eerst grondig weg borstelen en de ondergrond opzuiveren. Hierna tweemaal een primer aanbrengen en vervolgens afwerken.

02I24288

Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

2 reacties op “Alu garagepoort schilderen

 • Klaas de Wit

  Ondanks het gebruik van een goede primer blijft het feit om een perfecte hechting op aluminium altijd risicovol.
  Het ligt niet zo in het dagelijkse gebruik van de (huis)schilder maar als een object er zicht voor leent is een chemische voorbehandeling te overwegen met bijv. Deoxidine 624.
  Dit zure reinigingsmiddel ontvet en verwijderd niet al te zware oxidatie is met bostel, doek en spons aan te brengen. Hierbij wel de nodige persoonlijke voorzorgsmaatregelen treffen.

 • andre

  Sectionale garage poorten doe ik al ongeveer 10 jaar, eerst goed ontvetten, dan schuren met water en waterproofschuurpapier, nawassen en direct voor het behandelen met thinner of oplosser afwassen, dan spuiten met bijvoorbeeld sikkens redox pur finish gloss of satin.
  ( wel een smerig werk maar wel goed)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.