Handgeschilderd behang aanbrengen in restaurant • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Handgeschilderd behang aanbrengen in restaurant


Jaap Snijder en Marcelo Gimenes, specialisten in handgeschilderd behang, hebben op een wand in het Rotterdamse ontbijt- en lunchrestaurant ‘De Kok en de Tuinman’ een kleurrijk behangdessin aangebracht. Net als de grote Nederlandse behangselschilders van weleer, Aert Schouman en Jurriaan Andriessen, schildert het duo onder de bedrijfsnaam Snijder&CO met geduld vooral bloemen, planten en vogels op vliesbehang.

De natuur komt zo als het ware tot leven in het interieur. Hun specialisme trekt opdrachtgevers uit binnen- en buitenland. Het nieuwste behangdessin van Snijder&CO in het Rotterdamse restaurant is een vrije opdracht. Te zien zijn onder andere aapjes, kleurrijke vogels en zoomende insecten.

Snijder vertelt dat de tropische voorstelling losjes is geïnspireerd op ‘De menagerie van prins Willem V’ (koninklijk behang uit Paleis Huis ten Bosch, geschilderd door Aert Schouman). De basis is 150 grams renovatievliespapier en het geheel is door hen geschilderd met de matte muurverf Fluwex ED van De Vos Verf. In de wandschildering van acht vierkante meter zitten in totaal ongeveer 190 manuren. Kleur, licht en vorm komen mooi samen en geven de ruimte een bijzondere uitstraling.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wiltec organiseert ontwerpwedstrijd mondkapjes op school

Nieuwe poedercoatings met antibacteriële eigenschappen

CNV en Doorzaam helpen flexwerkers met geldzorgen

Inschrijving opleiding Erfgoed Schilderen geopend

Glasstec verplaatst naar juni 2021


Naar archief >