GlasGlas
De Nederlandse schilder plaatst jaarlijks 50 % van al het glas in renovatie en nieuwbouw. In dit dossier: trends, glasnormen, soorten, projecten en glastoepassingen. Lees verder »

hout-300x168Hout

Hout is een belangrijk materiaal en ondergrond voor schilder en glaszetter. In dit dossier projecten en producten die met hout, houtvocht (-meting) en houtrot(-reparatie) te maken hebben. Lees verder »
steenachtig-280x225Steenachtig
Steenachtige ondergronden. Naast hout de meest voorkomende ondergrond voor schilders. Hoe reinigen we ze? Repareren we ze, behandelen we voor en hoe werken we ze af? Lees verder »
steenachtig-280x225Metaal
Metaalbescherming is een vak apart in de branche. In dit dossier: informatie toegesneden op metaalcoaten. Ook leest u hier artikelen uit vorige Eisma’s Schildersbladen en SchildersVakkranten. Lees verder »
kunststofKunststof
In dit dossier voornamelijk aandacht voor het onderhoud van kunststof ondergronden. Maar ook voor geveldelen en andere producten van kunststof waarmee de schilder zou kunnen werken. Lees verder »
vloerenVloeren
Niet elk schildersbedrijf doet het, maar het leggen of coaten van vloeren ligt dicht bij het schildersvak; de ondergrond beschermen en een esthetisch effect bereiken. Dit dossier gaat over producten en projecten met vloeren. Lees verder »
wandbekledingWandbekleding
Het schilderberoep vraagt om meer vaardigheden dan schilderen. Behangen is er een van. In dit dossier onderwerpen zoals de techniek van het behangen, het ontwerpen van behang, trends en fabricage. Lees verder »
steenachtig-280x225Verfadvies
Elke maand een ander expertiserapport van het Verf Advies Centrum. Schilderwerk, schades, analyses, oplossingen en aanbevelingen, compleet met foto’s. Lees verder »
verftechniekVerftechniek
Na 2010 veranderde er veel op de verfmarkt. In dit dossier houden
wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Lees hier ook artikelen die in de krant verschenen. Lees verder »
non-paintNon Paint
Alle spullen die een schilder gebruikt en geen verf of ander halffabrikaat zijn, worden ‘non-paint’ genoemd. Denk aan kwasten, rollers, schuurpapier, afplakmaterialen etc. Er vinden doorlopend innovaties en productontwikkelingen plaats. Lees verder »
steenachtig-280x225Vier Seizoenen
Doorwerken in de winter, het moet een vanzelfsprekendheid worden. Dat is het nog niet. Vierseizoenenonderhoud blijft voorlopig actueel. Lees hier voorbeelden uit de praktijk. Lees verder »