Steekwoord archief: monumentaal

 • Iconen en symbolen op Monumentendag

  Open Monumentendag 2016, in het weekend van 10 en 11 september, staat in het teken van iconen en symbolen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in schilderingen, ornamenten en reliëfs. Lees verder →

 • Premium

  Goudleerbehang geeft kamer juiste uitstraling

  Het ‘Tuymelaarhuis’ in Heerenveen, tegenwoordig de zetel van Kuiper Verzekeringen, is een monumentaal pand. Schilder Wiebren Dijkstra komt er al dertig jaar over de vloer om het onderhoud uit te voeren. Dit jaar stond een grondige renovatie van de ontvangstkamer op het programma. Lees verder →

 • Premium

  Vergelijkingsproef; monumentaal pand deels in lijnolieverf

  Om duurzaamheid handen en voeten te geven, werd bij het onderhoud van een monumentaal pand in Roermond (L), lijnolieverf gebruikt. Althans bij het voorhuis. Jac Ruyters Schildersbedrijf gebruikte bij het achterhuis daarentegen synthetische verven. Opdrachtgever woningcorporatie Wonen Zuid kan daardoor het onderhoud goed monitoren.

 • Premium
  De Sint Janmolen in Stramproy ziet er als nieuw uit.

  Kleurrijke korenmolens

  Vier historische attracties in Midden-Limburg staan weer strak in de lak. In opdracht van gemeente Weert voerde Liebreks Schilderwerken uit Eindhoven een grote buitenschilderbeurt uit aan vier monumentale korenmolens.

 • Premium
  Op de oude balken en plafonds zitten soms tientallen lagen verf. Het is een heel karwei om ze kaal te krijgen. Bovendien is veel plamuurwerk nodig

  Monumetaal karakter behouden

  Kwalitatief hoogwaardig onderhoud is Meesterschilders Friesland uit Leeuwarden niet vreemd. Het schilderwerk aan negen monumentale panden in de Friese hoofdstad is daarentegen de meest bijzondere opdracht voor het middelgrote bedrijf tot dusver.

 • Premium
  Verantwoordelijk voor de onderhoudsklus waren vakschilder Ton van Klink (links) en bedrijfsleider Jeroen van Veen

  Langhuisboerderij aan opknapbeurt toe

  Van Maren Vastgoedonderhoud in Katwijk is vorig jaar overgenomen. Het bedrijf krijgt opnieuw gestalte. Daarvoor leende zich een bijzonder schilderproject aan een monumentale langhuisboerderij in Warmond. Bedrijfsleider Jeroen van Veen legt uit hoe het bedrijf vernieuwt vanuit bestaande waarden.

 • Premium
  Wat het renovatieproject in Veenendaal extra bijzonder maakt, is het gebruik van een - door Weijman zelf ontwikkelde - doorwerktent. Hierbinnen kan geconditioneerd worden gewerkt aan een complete woning.

  Doorwerken in zelfgemaakte tent

  Weijman Vastgoedonderhoud werkt hard aan de renovatie van 40 woningen in de Davidsstraat te Veenendaal. Al hun bedrijfsdisciplines vallen hier samen. “Extra bijzonder is dat we een zelf ontwikkeld doorwerksysteem gebruiken: we overkappen de woningen volledig met een tentdak van doorzichtige kunststof platen”, zegt algemeen… Lees verder →

 • Premium
  Cor de Kok (links) en René Dammer in de Jonkerloods.

  Goederenoverslagloods wordt busstation

  De beeldbepalende Jonkerloods naast het treinstation in Veendam, ooit gebouwd voor goederenoverslag, wordt getransformeerd tot een overdekt busstation. De Kuurman Groep uit Hoogezand schilderde alle hout- en staalwerk in de monumentale loods en liet er honderden meters blank gelaagd glas aanbrengen.