Ga naar hoofdinhoud

SprayMaster als kunstschilder-apparaat (video)


Met een bijzondere stunt brengt verffabrikant PPG zijn spuitsysteem voor watergedragen lakken SprayMaster opnieuw onder de aandacht. Twintig schilders uit het hele land waren naar Utrecht gekomen om met hun eigen SprayMaster mee te 'schilderen' aan een kunstwerk. SchildersVAKTV was er bij.

De schilders gingen vakjes op kleurnummer invullen zoals bij een Ravensburger-schilderij. Maar dan op een enorme, gehoekte, wand van een flatgebouw. Kunstenares Rosalie de Graaf (RoosArt Paintings) ontwierp op verzoek van Sigma Coatings een muurschildering met veel elementen uit de natuur er op. De betreffende flat doet na een renovatie namelijk veel aan duurzaamheid en natuurinclusiviteit (zonnepanelen, bijenhotels, soortenrijke aanplant in de siertuinen).
De schilders zijn allemaal de trotse eigenaar van een SprayMaster, het apparaat dat vorig jaar door PPG/Sigma Coatings werd geïntroduceerd. Het apparaat spuit met behulp van perslucht watergedragen lak door een nozzle. Door onder andere de druk in te regelen kan dat heel precies en zonder overspray. De verf komt in een soort kunststoffles die in het apparaat kan worden geklikt waardoor het geheel een gesloten en eenvoudig te reinigen systeem is.

SchildersVAKTV maakte er deze reportage over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

PPG breidt uit in Brazilië

Brabants duo maakt ’s werelds mooiste mural

PPG-mensen kalefateren wijkcentrum op

PPG investeert miljoenen in poedercoatings


Naar archief >