SchildersVAKTV: verdunnen en verftypes kiezen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV: verdunnen en verftypes kiezen


De week weer twee nieuwe video’s op ons gratis videokanaal op YouTube: er zijn verdunningsmiddelen op de markt die niet gebaseerd zijn op aardolie. En de Tinfabriek in Naarden, een opknappertje.

Over verdunningsmiddelen spreekt Richard Hoogstraten zijn nieuwste vlog in. Richard zoekt altijd naar de meest duurzame producten. Wat de drie verdunningsmiddelen die hij in deze vlog voorstelt betreft: Volgens hem zijn ze alle drie net zo goed als het fossiele alternatief.

Willem Jan van der Burg, eigenaar van een Volvogarage in Naarden, heeft een droom: de oude, net verlaten metaalfabriek aan de overkant omtoveren tot een supergarage-annes-showroom-annex-bedrijfsruimte-annex evenementenplek. Wim Keet, van Schildersbedrijf Van Krimpen, mag helpen die droom te verwezenlijken. Keet maakt daarvoor eigenzinnige keuzes, met name in de verfproducten die hij toepast.Deel via:

2 reacties

  • jop

    Richard, heb je ook wel eens geprobeerd om de verf niet chemisch maar thermisch te verdunnen? Door de verf te verwarmen (tot max 30 graden) bedoel ik? Werkt ook goed, is milieuvriendelijk omdat je alleen energie gebruikt, niet ongezonder dan de verf zelf en je verandert niets aan de samenstelling van de verf, dus hartstikke veilig.

  • Hoi Jop, Dat is zeker een goede en slimme optie.
    Maar mijn verhaal gaat verder dan dat. Terpentine wordt ook voor bijvoorbeeld reinigen van kwasten gebruikt. Of als je geknoeid hebt. Daarvoor zou je bovenstaande producten ook kunnen gebruiken met minder milieu belasting.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CNV bezorgd over klachten thuiswerkers

Campagne om beroepsziekten te voorkomen

167 objecten Zuiderzeeland zijn chroom-6-verdacht

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik


Naar archief >