Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV: Oude Grieken en verf met ‘plantbased oil’


De derde pot lijnolieverf die Richard Hoogstraten openmaakt ruikt minder naar lijnolie dan de twee voorgaande. Dat komt omdat er naast olie van vlas ook andere natuurlijke oliën in Rolsma lijnolieverf zitten. Ricardo van Zwol schilderde Griekse schrijvers op de kopgevels van Rotterdamse flatgebouwen.Dat alles is te zien in de twee nieuwe video’s die deze week zijn verschenen op SchildersVAKTV. Ricardo van Zwol werkte in opdracht van woningcorporatie Havensteder. De straten in dit buurtje in de wijk Lombardijen zijn genoemd naar oude Griekse schrijvers, Van Zwol werkt een week of twee aan een zo’n gevelvullend portret.

Richard Hoogstraten maakt de derde pot lijnolieverf open die hij speciaal nieuw heeft laten aanrukken en op kleur maken om uit te proberen. Na Toplin en Ycoleum is in deze aflevering Rolsma Lijnolieverf aan de beurt. Hoe ruikt die verf? Hoe mengt  hij? Hoe hangt hij in de kwast, en hoe schildert hij? Kijk en luister mee met Richard.


Deel via:

2 reacties

  • Levert Pluim

    Welke natte laagdikte breng je aan op de ondergrond. Want dekkracht zegt nog niets over duurzaamheid…..kleur,glans,verkleuring en niet te vergeten hechting..

  • Martin Hoekstra

    Ik zou wel graag de werkwijze willen zien, het wordt enigszins, maar beperkt , uitgelegd. Leuk project, zouden ze meer moeten doen, succes!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Online verfwinkel weer stukje minder online

Amerikaanse olympiërs rodelen goed geschuurd

Open Dagen Cibap fysiek of online bij te wonen

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist


Naar archief >