Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV: Luxeproject en tips voor decoratieschilders


Lekker veel te zien op ons YouTube-kanaal SchildersVAKTV, deze week. Jelle Zijlstra legt weer twee opgaven voor de Vakwedstrijden uit: grijze brech en port d'or marmerimitaties. En De SGILDER is bezig in een verbouwde boerderij in de kop van Overijssel en maakt er een plaatje van.

De directeur van De SGILDER, Bertwin Lucassen, was vorige week al in beeld bij hetzelfde project. Toen gaf hij zijn commentaar over hoe hij de coronakwestie aanpakt. Deze video gaat over het bijzondere project waarmee hij en twee medewerkers bezig zijn. Een schijnbaar oude boerderij, maar het is een oude boerderij waar een groot stuk in traditionele stijl aan vast is gebouwd. En De SGILDER mag, nee móet daar een mooi stuk schilderwerk realiseren.

Meesterschilder Jelle Zijlstra, ondertussen, treed steeds meer in detail als hij het over de opgaven voor de Vakwedstrijden 2020 heeft. Hij heeft die opgaven zelf opgesteld en heeft er ook al lang over nagedacht. Het grijze breche heeft hij zelf ook nog nooit geschilderd, maar hij heeft wel heel goede ideeën over hoe het zou moeten.

Over de port d’or daarentegen, dat chique marmer waardoorheen gouden aderen lijken te lopen, hoef je hem maar weinig te vertellen. Daar heeft hij meerdere panelen en objecten mee beschilderd. Goed om naar zijn tips te luisteren als je mee wilt doen aan de wedstrijden van de Studieclub Schilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Infobladen dampremmende en waterkerende folies

Video | Kerk vol oude schildersverhalen

Video | Meesterschilder met ongebruikelijke habitat

Gebouwinspectie-app van Kwins is snel, efficiënt en flexibel

Verkoop van AkzoNobel trekt aan


Naar archief >